zaterdag 15 december 2012

NOG MEER OESTERS....

.
Loek,

Dat apparaat in het filmpje dat ge bedoelt is niet geschikt voor de juiste ‘defloratie’!
Het levert veel gruis op in uw schelp, en negen van tien keer spoelen ze dat onder een straaltje kraanwater weg. Dat gaat nog bij een grote ‘pied d’cheval’ van zes zero’s, en dan is het nog riskant. Goede techniek voor de gestresste keuken, maar niet voor mij. Als ge zo de huwelijksnacht in gaat, zijt ge een botterik !
Er is maar één methode: Een dun ‘versleten/geslepen’ slank scherp mesje, dat ook goed bij creuses werkt.:
Neem de oester in uw hand met het scharnier naar u gericht, en dring binnen met het dunne mesje plat opwaarts gericht, en snij-schraap de sluitspier aan de onderkant van de dakschelp (de bovenste schelp dus) door.
Ik kan het niet subtieler zeggen: ‘De oester opent zich’.
Lees die vier laatste woorden nog eens over, terwijl ge uw tong langs uw lippen streelt…
De oester opent zich ZELVE in tedere overgave en gunt aan uwe mond haar zilte vocht, alvorens ge het genot van haar vlees moogt proeven..



Misschien gaat u nu mijn metafoor begrijpen.
Erotisch ? Maar natuurlijk !
Verder.. Wat is oud geld ? Zijn er nog steeds Holanders die met guldens betalen ?
En wie is Jort Kelder ? Wat een astrant figuur !
Maar nog een linguïstisch aspect voor u.
Ik vertelde het eens bij Nolet in Yerseke, waar ze de grap niet kenden en serieus zeiden; “Goh.. dat wisten we niet !”

‘Huitre’ is het woord in het Frans voor oester.
Huit = 8
Huit-‘r’ = 8 ‘r’
Er zijn in het jaar 8 maanden met een ‘r’.
Dat zijn de maanden voor oesters en schelpdieren/crustaces...