vrijdag 30 november 2012

Worstebrood, worstebroodjes en worstenbroodjes



Worstenbrood bakker Loek 

Worstenbrood, dus

Eindelijk.
Ennuhh, worsteNbrood vanwege de zoekmachines, maar idioot is het wel. "Brood van worst".

Maar goed. Ik kreeg van Loek dus een worstebroodje van haar bakker en een van haar slager. Beetje plat waren ze ivm brievenbus.
Ter vergelijking.

Nou, er is maar een ding wat ik over alle twee kan zegen: ietsje te zout.
En o ja, nóg iets over alletwee: onvergelijkbaar.
Ennuh nóg iets toch: beide worsten zijn ietsje vreemd gekruid.


Worstenbrood slager
Open uiteindes = type Vlaams

 Verdomd.
 Bij de slager is het deeg beter en bij de bakker de worst...

De slager is wat peperiger, wat ik wel lekker vind.
Maar de bakker had aan de binnenkant van het deeg wel zo'n dun lekker pappig laagje.

Van wie zei je nou dat je het "droog" vond, Loek?
Je kan hoogstens zeggen dat de bakker droger is omdat ie rechts minder deeg gebruikt.
Of dat de slager droog is omdat ie geen dik stuk deeg heeft zoals de bakker links.


(Vanaf hier steeds de slager links)

Zie ook trouwens het verschil in de opbouw.

Het is onvergelijkbaar. Welke ik zou kiezen? Nou, de ene keer de ene en de andere keer de andere... Ligt eraan.

Een groot verschil ook ná het bakken.
Zie hieronder, dat zegt alles. 

Ik bedoel: dat zegt "Onvergelijkbaar".


Loek

Jij zegt iets aangaande je favoriete broodje, ik ben het daarmee eens, maar de andere liefhebbers alhier zijn “een andere mening toegedaan” .
De AH had rond carnaval een zak worstenbroodjes, buiten de koeling, en die waren helemaal niet slecht. Is er bij jullie, bij de AH helemaal  geen interesse voor zo’n makkelijke hap?

Natuurlijk heb je hier worstebrood. Je hep hier zelfs zult. Je hep hier alleen geen balkenbrij...
(Mijn "favoriete broodje" had niks met deze test van doen, maar met het Vlaams - Brabants verschil. In Geertruidenberg koop je ze zoals hierboven links maar van buiten zoals hierboven rechts. Favoriet.)

Liet jij gisteren niet iets weten in de trant van: een worstenbroodje moet aan de uiteinden open zijn? Nou verraad ik hetgeen ik wilde afwachten of jij dat ook vind: de worstenbroodjes van mijn slager en gekocht door hem bij een collega van hem op een dorp vind ik de lekkerste en die zijn, van oorsprong,  open aan beide kanten. Vrienden van me opteren voor de broodjes van Harrie. Die zijn droger, maar hoort dat eigenlijk niet zo te zijn? Ik vindt, zoals ik al schreef de broodjes van de AH best lekker, een beetje ordinair, maar goed te eten.
Groeten,  Loek

O, dat was dat "droger".
Ennuhh, mijn mening: beide goed en onvergelijkbaar.

Maarten,sssssssssssst zachtjes:ik zelf vind het broodje van de slager lekkerder, lekker vet. Heb ik al laten weten, maar ik denk dat het geen echt worstenbroodje is. Heb ik ook al laten weten!
Mooie bijdrage van Marieke.
Dag, Loek

Loek, dat ssssssssssst is niet nodig want ze zijn allebei lekker. Maar dus nogmaals: onvergelijkbaar.

Zeg tegen die lui dat ze de markt op moeten bij slagers en bakkers in Groningen...


Ja, dat die slager iets vetter is (no problem overigens) dat zie je. Die worst is lichter van kleur.
Maar bij de bakker is het deeg ietsje vetter.