donderdag 1 maart 2012

Daar zijn we weer!


Vanavond dus die eende-eieren. Gekookt. Pasta (linguine), witte puntpaprika, wat spekkies, wat tomatensaus, stukkies ei. Jammie!

Franse kaas: Brique du Quercy

Mail
PJ
Heb nog een tijdje met C. gepraat, o.a. over onze gemeenschappelijke kennis Hans Bauer.

>>>>>>>>>>>>>>>>
GELUKKIG

Wiskunde trouwt
met politiek
Het leidt tot
vreemde retoriek

Want door verbreding
van de lengte
Ontstaat er een
vrij ruime engte

En door een
extra ronde ronding
Ontstaat er een
elliptisch onding

Dan vindt plots
de scheiding plaats
En rijdt het ijs
weer op de schaats
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Mooi

Daarna een hele tijd aan de stamtafel gekletst met Lou Leeuw, de muzikant.
Bleek dat hij al twintig jaar in een huis aan de ... woont dat ik 35 jaar geleden zelf kocht en opknapte.
Daarna dichtersavond in café Pauze.
Daar zit echt van allerlei tussen (aan kwaliteit)
Denk dat ik dat hotel gevonden heb vlakbij het busstation van Genéve waar je het over had. Klopt het?


Lou Leeuw hier (alle links hier in een nieuw venster).

Kuifje, Hotel Cornavin, Génève

En dat hotel, hierboven, ja dat klopt. Dank!

Ik daar naar binnen, kijk rond, "Dit ken ik" maar dat kon niet want ik was nog nooit in Génève geweest, trekt de vent achter de balie dat Kuifjesboek te voorschijn...

De stationsrestauratie ernaast had een Michelin ster...
En als je je bord leeg had, dan vroegen ze of je nog wat wilde (dat stond op een réchaud op een tafeltje). En als je dan Ja zei, dan kreeg je een schoon bord, nieuw bestek en de rest van de maaltijd...

Ik at er Spätzle, verder weet ik het niet meer.

PJ, kan je nog een scan sturen van de lobby van dat hotel? Ja, bij Kuifje dan dus. Dank!

Génève, Hotel Cornavin

Gisteren die bruinebonensoep. Wow...
Forsch rode ui, knof, lombok, gemberwortel, fijngewreven karwijzaad, versgemalen koriander, geel mosterdzaad...
Wat witte wijn...
Blik soep erbij...
Op smaak met erg hete groene sambal en wat light soy.

Ik was om een uur of acht vanmorgen half wakker en ik droomde half, dat ik in de loopgraven van 14-18 lag en dat we onder mortiervuur lagen. Maar dat was ik dus gewoon zelf!
Nog uren...

Schande trouwens.
Je hebt tegenwoordig erg aardige taalpuzzelboekjes van dat taalgenootschap, hoe heet het. 10 voor taal zeg maar. Onze taal of zoiets.
Staat er ergens "denneNappels", hoe is het mogelijk...

Trouwens als je opschiet kan je enorm lekkere chutney maken van die lichtgroene puntjes die nu aan het eind van die donkergroene dennetakken zitten.

Franse kaas: Cabecou de Rocamadour

Cabecou'tjes de Rocamadour

O ja, daar hadden we het over. Dat ik, tijdelijk in Nederland, een vriendin -tegen huisvesting- hielp met haar nieuwe pand in Gorinchem (Gorkum) te schilderen.
De eerste keer dat we er kwamen woonden de oorspronkelijke bewoners er nog. Refo's. Dat zag je enkel al aan hun fietssturen, verdomd.
Maar goed, eenmaal verhuisd kwam die kat van hun bij ons aanlopen. Gebeld, komen ze die kat ophalen, zeg ik Wilt u misschien een glas wijn? Zegt die tiepo, conrector, Is er iemand jarig dan?

Enfin. Kijkgaatje naar de douche gevonden...

Franse kaas: Cantal

Cantal

Vond bij Karel van het Reve nog wat typisch over Annie Romein.
Amstel Hotel. Eten. Kleine Erik Jan er ook bij.
"Voor de kleine jongen een bordje havermoutpap."
Prima.
Maar dan vervolgt ze "Of bent u misschien met zalmsalade opgevoed?"
Kijk, dat hoeft er natuurlijk niet bij, of beter: er is geen enkele reden dat erbij te melden.

Dat is Annie.
Kijk mij eens!

(Ja, er kan een reden zijn geweest, maar dan moet dat er toch bij staan?!)
(Die reden is er -dus gewoon- nooit geweest.)

Franse kaas: jonge Cantal

Jonge Cantal. Ook wel lekker hoor.

(Wordt vervolg) (O ja?)