zondag 11 maart 2012

Eerst maar even


gisteren, daarna sluit ik af, maar je hèp kans dat ik nog terugkom.

India's brood: naan

Ik merkte het gisteren al op, de combinatie klonk niet simpel (Tynjetaler, naan, kastanjechampignons), maar zoals ik gisteren ook al schreef: het was gruwelijk lekker.
Maisolie, rode ui, knof...
Platgedrukte stelen van de champignons...
Selderijzaad, lavaswortel, laurier...
Rijstwijn (Hua Tiao), rode jalapeños uit de pekel...

kastagne-champignons, gestoofd, met Tynjetaler kaas er over

Proef of er zout bij moet, ietsje ja, gebruikte miso (is dit multiculti of is dit niet multiculti?).
Schijfjes champignon-hoeden erbij en mooi lang en zachtjes laten stoven met een deksel op de pan.
Naan bevochtigen en op een vet grillpannetje grillen (pas op, verbrandt snel).
In kommetje er die kaas erover raspen...

Cartoon, man schudt aardappelblokjes in pan op, vrouw zegt Wat goed Rolf, dat heb je meer gedaan!