zaterdag 10 maart 2012

Tsja,


voor vanavond stond er klaar "kaas", naan en kastanjechampignons. Dat is al niet zo makkelijk, maar als je dan Tynjetaler als "kaas" koopt, iets zoetige + uitstekende Friese Emmentaler, dan wordt het nog moeilijker.
Maar goed, meen wat gevonden te hebben, zie morgen, en tegen de tijd dat de kaas erover moet proef ik even met wat kaas ernaast om te zien of het "kan".
Ja want voor morgen heb ik sardines, dat zou hier wel bij kunnen, maar dan krijg ik morgen (twee verdwaalde vellen in de koeling gevonden) loempia met kaas, en dat schiet volgens mij niet op, hoe open ik ook sta voor experimenten...

Stadscafé de Bank, Groningen

Hier zaten we gisteren vóór de markt, en PJ liet me dit zien, vers uit de krant geknipt. Vreemd, driegangenmenu € 15,-... Driegangen keuzemenu!
Maar ja: ik weg, PJ afrekenen, komt er net 'n tiepe binnen die dat driegangenmenu wil. Ober weet van niks...
PJ nu.
Ik zag dat die man ook met die advertentie binnenkwam en dat er zich een gesprek ontwikkelde tussen hem en die jongen achter de bar.
Omdat ik wilde vertrekken ben ik er (ongevraagd) bij gaan staan, liet mijn exemplaar van die advertentie zien en meldde dat ik meerdere mensen er op geattendeerd had.
Ze konden dus meer mensen verwachten voor dat drie-gangen-menu à €15,- leek me.
Maar wat ik al snel begreep was dat dat gesprek niet goed verliep. De jongen achter de bar was niet op de hoogte van die aanbieding begreep ik ervan, en de man raakte geïrriteerd en boos. Ving nog wel iets op dat de aanbieding pas geldig zou zijn als het ergens (maar waar?) aangekondigd zou worden.


Dit is natuurlijk klets, want er staat een datum bij, die van gisteren...

Gezien de animositeit die ontstond ben ik maar snel vertrokken, het gesprek ging mij tenslotte niet aan.
Zal nog proberen uit te zoeken wat dat voor een club is die die advertentie daadwerkelijk plaatste. De Bank was dat in ieder geval niet, zoveel is wel duidelijk.


Heel vreemd allemaal...

Hotel des Indes

Des Indes (zelfde schilder als laatst, Huis de Beurs)
(Begin toch een beetje te denken dat het best aardig is, maar toch ook ietsje een maniertje. Ik bedoel: het ziet er allemaal nogal "hetzelfde" uit...)

De Koninklijke Academie geeft Martens de Noordzij-prijs hier (alle links hier in een nieuw venster).

Die Noordzij (omslagen Van Oorschot-boeken) heb ik goed gekend. Die kon ook heel fraai teksten in steen hakken, en hij had voor de voordeur een grafplaat liggen met daarop de namen van zijn vrouw en van hem.
En wat leuk was: hij tekende (als -ook- postzegelontwerper) vlug een postzegel op een envelop en die ging zo de post in. Nooit problemen mee gehad.

Het was overigens wel een drammer, en daarom heb ik ook ruzie met hem gekregen (afgezien dat door hem verzorgd drukwerk voor mijn galerie nergens op leek ivm kleurverschillen). Ze aten bij ons, zijn vrouw zei hij mocht geen kool "dus ook geen prei".

Graf Belcampo in Rijssen

(Dank PJ)

De loempias inmiddels klaargemaakt en genuttigd.
Ze waren voortreffelijk; vond ook H. die ook een heeft gegeten.
¡Muchas gracias!


(Dank PJ)

Deze week nog-niet-gepubliceerd recept niet vergeten (schreef dat ik aan een grote "À l'antiboise" bezig ben), maar gedicht van de week wél vergeten.

Dit bedoelde ik PJ:

Utrecht, Bemuurde Weerd

Het water stroomt nog door dezelfde sluis
Als toen, en maakt het eendere geruis.

De huizen, aan de waterkant daarneven,
Zijn feitelijk ook onaangerand gebleven.

Alleen nabijer is, voor wie ze ontvlood,
De zekerheid van de imminente dood.


Gracht, Utrecht

Doeg!

O, en het eten was grof lekker...

O, en komende dagen wat illustraties uit Jo, Suus en Jokko...
Of uit Kwik en Flupke...
Of uit de Petit Vingtième...