maandag 26 maart 2012

Beetje laat, maar goed.


Slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog

Zo laat, acht uur, ben ik nog nooit hier begonnen. Kwam omdat er een boek uitgelezen moest worden, dat dringend naar de bieb terug moest. Een kleine geschiedenis van de Grote Oorlog. En ja, als je dat leest, dan begrijp je waarom WO I in Frankrijk de Grote Oorlog heet...

Pindasaus met taogé

Gisteren, heerlijk, het leven gaat door
Gekookte aardappel (rattes), taugé, zachtgekookt ei, pindasaus
Bak wat ui en knoflook in ietsje pinda-olie.
Maak er met een pakje (geen gelul) en water satésaus van. Houd warm.
Kook blokjes rattes niet echt helemaal gaar en houd warm.
Breng de pindasaus op smaak met kokosboter, ketjap manis en sambal trassi.
Kook eieren zacht.
Taogé door de pindasaus.
Serveer alles bij mekaar, met serundeng.



Gatverdamme wat een smerig bakje!!!!!!!!!!!
Nou ja, der is in ieder geval geen scherf uit...

Vergat gisteren bij Dr. John "Mama Lou". Maar ja, dat is dan ook niet te vinden. Wel vond ik het mij onbekende Iko Iko hier (alle links hier in een nieuw venster).

Zag gisteren, voor het eerst, op video, The Addams Family.
Na een kwartier was de lol er af.

Setesoli Siciliaanse wijn van AH

Deze wijn van AH is prima in alle kleuren, zeven landerijen of zo zal de naam wel betekenen, maar prijs-kwaliteit alleen interessant als ie in de aanbieding is net als vorige week.

Fanmail nu. L. Dank!

Dag Maarten. De mevrouw met Alzheimer was zaterdag jarig. Vorige week had ik voor haar een boek gekocht waarin alle mogelijke vormen van optisch bedrog behandeld werden. Ik dacht dat het misschien haar hersens een beetje zou laten werken en had het haar al vast gegeven. Zij: "Oh wat leuk, interessant, nou daar ga ik eens fijn voor zitten!" Toen ik dus zaterdag binnen kwam, viel mij op dat het boek opengeslagen midden op de tafel lag. Ik: "Vind je het de moeite waard?" Zij: "Nou weet ik toch niet meer welke gek mij dat boek heeft gegeven. Ze denken zeker dat ik zin heb om me te verdiepen in die flauwekul. Het staat vol met van die 'Lekker pùh grapjes', of ik daar gatverdamme zin in heb!"
Groeten, L.



Doei!