dinsdag 20 maart 2012

Neem nou Saint Agur bijvoorbeeld...


Dat kocht ik dus vandaag, heel mooi oud. Had ik eerder (zie 5 juli 2011) en toen was ik er -blijkbaar- niet zo enthousiast over. Nee, dat was van die harde nauwelijks gerijpte; zie de foto daar.

Maar nou die van vandaag, hieronder.
Wat een ongelofelijk lekkere kaas weer...
Tsjonge...

Wow...

Je ziet dat er weinig blauw in zit, maar dat is, naast het romige, nou net de fraaiheid.

Franse blauwschimmelkaas, Saint Agur

Uhh, over mijn verhuizing naar Wallonië schreef ik iemand "Ik ga wonen in een land waar bakkers verstand van brood hebben, visboeren van vis en slagers van vlees..."

Die NRC floeper van vandaag, die had wat Iers met kool, "kale" [uitspraak keel].
Ik voelde het aankomen, ik maakte het tot en met Kleuter Woudwijk mee: "boerenkool".
NEE dus.

Je hebt Cavolo nero. Dat zijn lange kool-bladeren met een iets boerenkolig oppervlak. En je hebt Kale. Dat zijn weer lange koolbladeren met een nu iets méér boerenkool-achtig oppervlak.
Maar boerenkool, dat is en blijft iets heel anders... Boerenkool, dat zijn toch geen lange bladeren, toch?
De kwakers...

Kippen-maagjes

Gisteren die kippenmaagjes met spekjes, rattes (Franse aardappels) en eikenbladsla, dat laatste náást het bord natuurlijk.

God, wat was het lekker. En het kost geen ruk...

Ik zocht me suf naar recepten, want ik kende alleen gebruik als reeds voorbewerkt, confits, in vet opgeslagen zeg maar.
En o ja, eendemaagjes zijn beter, maar ja. Can't win them all...

Goed. Vond tig recepten waarin ze eerst langdurig werden gekookt, maar dat wil ik niet. Ik wil weten of je ze kan sauteren en daarna stoven. Vond één recept. Twijfelde toen ik ze sneed, want dat was forsch taai.
Maar het lukte allemaal prachtig, en ik maakte niet dat gevonden recept, maar mijn recept, enkel wat het gevonden recept betreft langs de lijn sauteren en dan stoven.

Kippenmaagjes, aardappelen

Ietsje pinda-olie, spekkies...
Kortgesneden maagjes kort op hoog vuur.
Laag vuur, + ui en knof. Kort hoog vuur.
Witte wijn, aan de kook, laurier, petis udang... Proef.
Sambal trassi, heel laag vuur, deksel.
Rattes (die aardappelen gebruikte ik) in schijven richting gaar koken.
Afgieten, goed koud spoelen.
Als de maagjes eetbaar zijn (ze blijven redelijk wat beet houden) de aardappel erbij, hoog vuur, deksel, laag vuur als het bruist.
Mooie sla ernaast.

Echt enorm lekker, echt een wow-EurAzië gerecht...

Optocht beelden voor de Fallas in Valencia

Hierboven, slecht plaatje want uit de krant, een van de beelden voor de Fallas optocht in Valencia (en omgeving) vandaag. Heel verwant met die reuzen in Belgische optochten.
Hier Merkel en Sarkozy (die laatste met een geslacht groter dan z'n kop...)

Die dingen die worden verbrand trouwens. Zie foto's hier (alle links hier in een nieuw venster). En zie video hier.

Aangaande Valencia moet je trouwens ook even hier kijken.

Dat was vandaag dus.
En wat vergat ik gisteren totaal? Saint Patrick's day.

Dansen op Saint Patrick's Day

Zie ook hier.

(De vuile smeerpijpen! Als je het enkel bekijkt, dan krijg je geen reclame, als je het download wel. Die producten dus never nooit kopen!)

Vaag verhaal in NRC Next vandaag.
Kournikova die zou zich als "lolita" afficheren. Uhh, zie hier.

Maar het ging over het sexy afficheren van schaakdames.
Alexandra Kostenjoek bijvoorbeeld. Nou, dat valt nogal mee zeg! Zie hier.
En ze had een sexy website of blog of zo. Zie hier. Kan het kuiser?

"Chess babes"; wat daarover te vinden is, dat is flauwekul.
"Hübsch aber mit Köpfen": helemaal niks te vinden.
Een NRC Next Telegraaf-verhaal dus.

Natalia Pogonina was ook erg sexy. Nou nou... Zie hier.