woensdag 2 november 2011
Wat klassieke muziek-links
Streaming bedoel ik. Heb er diverse, dus zodra ze gaan lullen of adverteren schakel ik over. Ja, of ze beginnen over Arbo Perd (hoe schrijf je dat) of voor de vijfde keer op een ochtend over Satie of over de Carmina Burana...
Spanje hier (alle links hier in een nieuw venster).
Duitsland A hier. Niet 100% klassiek.
Duitsland B hier. (Het gebeurt regelmatig dat het niet laadt. Sluit en klik opnieuw, dan werkt het.)
Frankrijk hier. (Open je browser eerst opnieuw, want anders wordt je geopende browser kleingeknepen.)
Nederland hier.
BBC lukt me niet, en trouwens, we zoeken verder!
Trappenhuis museum Grand Curtius, Luik
Link.
Museum of hoe heet het De Pont hier.
Heb het zien groeien, want het werd ingericht toen ik directeur van Scryption was.
Tsja. Jemoettervanhouwe...
O ja, ik moet natuurlijk ook wat over eten en zo schrijven, gut ja...
Nou ja. Vanavond: roti (linzen-roti), puntpaprika, gekookt ei. Met groene curry-pasta.
Morgen scarlet lambs tongues met flageolets en ?groenten.
Bresaola (berg-gedroogd rundvlees) van de markt in Luik. € 50/kilo maar fantastisch...
Recept
Meerval, gebakken
Neem meervalfilets, was ze en droog ze.
Meng bloem met zout en peper en haal de filets hierdoor; schud losse bloem van de filets.
Bak bruin op driekwart hoog vuur in boter.
Haal de filets uit de pan en houd ze warm.
Voeg op hoog vuur flink citroensap toe, reduceer kort en goed roerend en breng op laag vuur op smaak met peper en iets Oxo.
Serveer bij de meervalfilets.
Italiaanse worsten op de markt in Luik
Nieuw recept:
Kwartels op z'n Luiks
8 belles Cailles de taille moyenne, vidées et parées par les soins de votre volailler
250 g de hachis de veau
1 blanc d’œuf
1 petite crépine de porc
50 g de brunoise de légumes (poireaux, carottes, oignons ; taillés en fins bâtonnets et fondus quelques minutes au beurre)
2 échalotes
16 Baies de genièvre
4 brins de thym
4 tranches de pain de mie
4 fines tranches de lard fumé (découennés et désossées) ; détaillées en lanières
100 g de beurre doux
De l’huile d’olive
10 cl d’alcool de genièvre
20 cl de fond de veau (dilué)
100 g de pommes de terre nouvelles
Sel
Poivre noir du moulin
Nou, dat mag je zelf vertalen. Kalfsgehakt, eiwit, varkensnet, groenten, jeneverbessen, tijm, brood, gerookt spek, olijfolie, jenever, nieuwe aardapelen, vers gemalen peper, ja, en kwartels dan dus...
Dit zijn ook kwartels op z'n Luiks, maar dan op z'n Luiks net als die bouletten: met perenstroop en rozijnen
Volgens de tekst althans, want ik zie het niet...
O wacht, zijn dat hele grote gele rozijnen?
Het ziet er hoe dan ook ("Hoedan is een Chinees" zeiden ze vroeger, als je "Hoe dan?" zei) wel prima en succulent uit, toch?
Had nog een notitie liggen, over de Barthélemy-kerk in Luik. Vroeg Romaans en het interieur ver-barokt. Mooi. Toch?
Publié par Maarten van Thiel à 18:25:00