zaterdag 19 november 2011
Alweer zaterdag...
Vanavond risotto van arborio-rijst, met sugar snaps en twee ons (twee ons, ja!) grijze garnalen...
Morgen die Pecorino sardo over pasta met gestoofde zilverui'tjes, verse natuurlijk, en wat sla.
Jammie!
Onderstaande foto publiceerde ik jaren geleden als eens eerder (uhh, in december bestaat dit blog vier jaar!). Het "Casino" (= sociëteit) in Huesca, een fraai stadje juist onder het midden van de Pyreneeën. Kwam die foto tegen en die is me dierbaar want ze is niet alleen mooi, ik heb ook met een goede vriend weken in dat Casino liggen.
Tip
Google SketchUp Viewer.
Op Google Earth staan allerlei met SketchUp gemaakte virtuele gebouwen. Ga naar Amsterdam, zoom in op De Dam en vink links onder ("Lagen") "3D gebouwen" aan. Zie welke gebouwen er verschijnen. Klik op het Paleis op de Dam. Klik op Model, klik op het plaatje ervan, klik op 3D weergave. Met je muis kan je het ronddraaien. Maar je kan er niet 3D "omheen zweven" zoals met SketchUp.
Simpel. Download de SketchUp Viewer hier (alle links hier in een nieuw venster). En aangezien ik ook Sketchup heb, Pro zelfs, kan ik niet precies zeggen wat je nu moet doen. Ik denk downloaden, waarbij het automatisch in SketchUp Viewer opent. Uhh, bij mij opent het dan, Viewer of niet, in SketchUp Pro...
Overigens het Paleis op de Dam is een facade-model; je kan er niet doorheen lopen.
Ga naar 3D Warehouse, en download bewandelbare panden. Zoek op 2 + bedroom + house of zo. En klik dan in SketchUp Viewer op die voetjes of dat oog. Beweeg muis...
Overigens is het vandaag 14 jaar geleden dat...
Search the blog op "drietalig" en scroll naar beneden tot "Dorp".
(Dank, F.)
O ja, een artikel in de krant over een Pakistaanse band die autoriteiten beledigt, naam = populair gerecht voor armelui, aardappel met ei. Maar dat heet niet Aloe anday, dat heet Anday aloo (of aalu).
Zie hier maar dat zijn uitgebreide sjieke versies.
SketchUp...
Stukkie cultuur ff.
Stukkie Romeinse weg hier.
Achterberg, restant Voort, deel III.
Het wordt nacht, maar zij is
als een stolp van melkglas,
al wit van de volgende morgen.
Over die open, roerloze zee
zijn ze ons voorgegaan.
Wachtend op wind.
Die heeft dus z'n hospita doodgeschoten, op het platje tussen de trap en de kamer op de tweede verdieping van het pand in de Boom? Beuk?straat in Utrecht, waar ik woonde, voordat ik dat wist.
Nou ja, ik woonde er met een andere gek, die om vier uur 's nachts een vuurtje kwam vragen.
Recept
Meringue-taart, Boccone dolce, Italië
Maak geklopt eiwit zoals voor meringues (zie gisteren of zo).
Knip drie cirkels met een middenlijn van ongeveer 20 cm uit bakpapier en bestrijk die elk met een laag van het geklopte eiwit.
Bak deze platen zoals in het recept van meringues en werk op dezelfde manier af.
Smelt au bain marie 100 gram bittere en 100 gram zoete chocolade, met drie soeplepels water.
Laat koelen maar niet stollen.
Klop drie koppen goede room redelijk stijf met wat schraapsel uit een vanillestokje.
Ga dan door met kloppen, steeds een deel van in totaal drie soeplepels suiker toevoegend; klop de room zo stijf mogelijk.
Snij twee kopjes aardbijen in schijfjes, werk er wat suiker door en zet in de koelkast.
Snijd nog twee kopjes in schijfjes.
Smeer de meringue-platen in met een heel dun laagje chocolade.
Breng daarop een laagje slagroom aan van een kleine twee centimeter dik.
Leg hierop de ongesuikerde aardbeienschijfjes.
Leg de platen op elkaar en strijk de zijkant af met slagroom.
Koel zeer goed. Pureer de gesuikerde aardbeien.
Snij de taart in punten en serveer met de aardbeien"saus".
Publié par Maarten van Thiel à 17:12:00