zaterdag 5 november 2011
Eerst maar even de zaak M
M, een dochter van een goede bekende.
Zie hier-1 (alle links hier in een nieuw venster), hier-2, hier-3 en hier-4.
Zijn die dienders van de pot gerukt of zijn ze dat niet...
Niks geteisem, ander onderwerp dus woehahaha! Hier.
O ja, dat corrigeerde ik al bij gisteren.
Ik kreeg die kalfsnier, in papieren zakkie, gisterenavond gedachten bij elders, foto, vannacht pats! in ene! Dat is geen kalfsnier, dat is een varkensnier...
Dit hieronder is een kalfsnier.
Nederland. Een slager die het verschil niet kent.
(Ja en een culi-lul die het verschil niet ziet...)
Recept
Meiknollensoep, Italiaans
Uhh, niet de tijd van het jaar, maar ja, sla maar op.
Bak blokjes meiknol goudbruin in een mengsel van olijfolie en boter.
Giet er groentebouillon bij (het kan ook prima met kippenbouillon), breng aan de kook en laat op halfhoog vuur en met een deksel op de pan 10 minuten doorkoken.
Doe er een paar lepels rijst bij, liefst Arborio, en laat weer met het deksel op de pan een kwartier zachtjes koken.
Breng op smaak met peper en zout, en strooi er gehakte -platte!- peterselie over.
Serveer met Parmezaanse kaas.
Meestal wordt na deze soep varkensvlees gegeten.
Zie maar.
Luik, de Maas, la Meuse, Limburgs de Meus
Op die zoektocht naar die castañetes gisteren vond ik nog, niks ermee te maken hebbend, dit hier en dit hier.
Wat ik Luik ook heel populair is, en wat ik in sommige delen van Frankrijk tegen kom en in veel delen van België weer niet, dat is krulsa (Frisée; persil frisée = krulpeterselie, wat ze overigens nauwelijks kennen, en terecht; cheveux frisés = krulhaar; die sla heet ook wel in Frankrijk endives, andijvie).
Enorm lekker als salade tiède, lauwe sla, met spekkies en gésiers, eende- (of kippe, desnoods) maagjes.
Lauwe salade: bak vleesjes met flink olijfolie, laat ietsje afkoelen, blus met witte wijnazijn (spat!) zodat je een lauwe -in feite- vinaigrette hebt. Dat over de sla + vleesjes. Perfect bij frisée dus, perfecter nog bij molsla...
Molsla
O, had het nog met iemand over die pliesie (die hier af en toe ook aan de deur komt omdat een dementerende buurman ze belt: "Hij gooit met flessen").
Enfin die vriend zei Ze komen met schouders, ter compensatie van verstand.
Ja, zalig zijn de armen van geest...
Ja, verdomd.
En als je wat mentaal in je mars hebt, dan wordt je ook natuurlijk geen pliesie... Toch...
Museum Moderne Kunst
Publié par Maarten van Thiel à 18:14:00