woensdag 9 november 2011

Vanavond


met die Arborio rijst aan het koken gegaan, en dat was lang geleden. Ja, dat is geen voorgekookt spul, dus dat is erg lang roeren...



We hadden het vanavond trouwens over die ongelofelijke domheid, supermarkt, "Rijst voor paella en risotto", terwijl dat dus twee volkomen verschillende soorten rijst zijn. Lange dunne voor paella (alle vloeistof in ene erbij en niet roeren) en korte dikke voor risotto (vloeistof beetje voor beetje erbij, roerend).

Paella-rijst hieronder, Arborio hierboven. Is dat totaal anders of is dat niet totaal anders...

Ja, die TROUWe kwaker, of die NRC nitwits of die Foodblog (eigen?)kruisgrijpers, die begrijpen dat allemaal niet natuurlijk. Die zijn te druk met pingpongen...



Zag de Chinese film Red Cliff. Melodrama. Niet echt slecht maar wel erg wisselend. Gemiddeld OK zeg maar...

Maar goed, Zarzuela.
De heks en Dolores hier (alle links hier in een nieuw venster).
La Gran Via (de grote weg) hier.
La Paloma, de duif hier.
Vidal Carolina hier.
Gran antologia hier (heel lang, heel instructief).

En nog steeds Zarzuela, maar something quite different hier.

El gato montés, de "bergkat", de wilde kat, kwam hierboven ter sprake. Een van de twee mooiste paso dobles. Hier.

Mi Jaca, mijn Jaca (stadje in Navarra), Rocio Cortes, de tweede mooiste paso doble hier.



Jaca [uitspraak chàkkaa]