zondag 13 november 2011

Waaraan het ligt weet ik niet,


maar volgens mij hep ik alweer een andere kookplanning...
Vandaag doperwten (die door mij als koolhydraten beschouwd worden)(en dus -nu- uit blik komen)(uhh, trouwens het was zo'n mix met ietsje maïs en ietsje wortel en zo erdoor maar toch voornamelijk doppers), uhh, vandaag dus doperwten zei ik, en iets wat ik van de markt meebracht en volledig vergat, een zeer forsche eekhoorntjesbrood-steel. Verder die Halloumi.

Hoe? Alsjajummuhdood..

Morgen gerookte haring, pasta, prei, room, een klassieker hier.
Volgens systeem zou er dan moeten volgen tofu met stoofpeer (lazerop!) en kalfsnier met jeneversaus (kijk...). Maar goed, we zien wel.



Luik, Cour des mineurs, mijnwerkers-plein, maar het zal wel het plein van de bazen van de mijnwerkers geweest zijn. Lees Germinal. Zie hier (alle links hier in nieuw venster).

Recept
Meloensoep
Bak in wat boter fijngesneden ui zachtjes aan en voeg even later ook fijngesneden knoflook toe.
Kruid met (alles ietsje) paprikapoeder, tijm, gebroken korianderzaad, witte peper, iets gebroken venkelzaad, laurier en rozemarijn.
Bak kort stukjes meloen van het deel dicht tegen de schil mee en prak ze dan.
Blus af met droge witte port en giet er groentebouillon bij.
Maak af met crème fraîche.
Pocheer er bolletjes meloen in, gesneden van het binnenste deel van de meloen en bind met room.

Maakte dat in een restaurant in Utrecht, waarvan we de naam beter kunnen verzwijgen. Uhh, enfin, met schaamrood op de kaken: De Minnarij...
Maar goed, daar kwam een blinde vrouw binnen, met d'r dochter. En die vrouw at die meloensoep. En vertelde me al de ingrediënten, zonder enige fout...

In de SketchUp cursus maakten we gisteren een wasbak!



Maar nu L.
Afgelopen vrijdag was ik in de boekhandel en de verkoopster vroeg aan mij "Eind van de maand geeft Connie Palmen hier een lezing, heeft u ook interesse?" Ik zei: "Doe me een lol. Als ik het geouwehoer van een verzopen egotripper aan wil horen, hoef ik maar een bruine kroeg in te lopen". "Nou" zei de verkoopster "u bent niet de enige, die zo reageert", ja niet met die woorden, maar ongeveer hetzelfde".

Hahahaha!
Ik vermeldde hier toch al eerder mijn nicknames van Connie?!
Connie Walmen.
En vooral nu Connie Feren! Hahahaha!

En, trouwens L., we maakten ook een wenteltrap.



Mail weer, van L.

Dag Maarten, ik wil nog even terugkomen op mijn mail van vanmorgen. Ik zou het heel vervelend vinden als mijn tekst als bitter of lomp zou over komen.

Hoe kom je d'r in Godsherenaam bij?

Vanaf het eerste boek van die Palmen verbaas ik me vooral over de "kritische" journalisten. Zo'n Ischa Meyer heeft misschien gedacht "pik in 't is winter", t.a.v. Palmen. (Ik bedenk opeens dat Maarten 't Hart een tijdje geleden ook een dergelijke insinuerende opmerking maakte betreffende Connie Palmen en de mannen.) Zie ik vandaag de herhaling van de uitzending van Pauw en Witteman van afgelopen donderdag: gasten o.a. Martin Simek en Connie Palmen. Simek is al onbetrouwbaar, alles wat voor vrouw door gaat moet hem zowat uit haar nek slaan. Jeroen Pauw zijn reputatie is bekend. Paul Witteman, ik hoopte op een serieus commentaar, begon met te zeggen dat hij het een mooi boek vond(!) en stelde toen een enigszins serieuze vraag met een licht kritische ondertoon, die meteen door mevrouw van tafel werd gemummeld. Paul Witteman liet dat gebeuren. Wedden dat hij het boek niet leest? De Volkskrant heeft een pagina's lang interview met Palmen en het is onvoorstelbaar dat dat geouwehoer opgeschreven wordt. NRC besteed ook aandacht aan haar. Hoe is het mogelijk. Moet ik toch aan Levi Weemoedt en Hans Verhagen en zoveel anderen denken. Nu ben ik verdorie weer kwaad. Groeten, L.



Uhh, de oplossing is simpel.
Afgezien van Levi en Hans: je moet die lui gewoon niet lezen of bekijken of zo. En al helemaal niet De Volkskrant lezen...
Ik heb het al heel dikwijls gemeld.
Zie hier.

Ik kom een keer naar E, en dan zakken we forsch door. Toch?
Geen cultureel gelul, vooral geen "goede glas wijn bij de open haard", gewoon forsch zuipen. Toch?

Ik zag, schrik niet, De Scheepsjongen van Bontekoe. Nou, heel erg aardig hoor. Beter dan de gemiddelde film. Vrij volwassen film.

Maar als je het zeilen ziet op zo'n driemaster, dan blijkt dat ze er erg weinig van begrepen hebben. Dat ze nooit op zo'n schip echt gevaren hebben...



Luik, de Maas

Links
De Gouden Eeuw viert feest hier. Ergens ook een Sinterklaasfeest.
Lasagnette, daar las ik over. Uhh, van alles en nog wat, dan dit dan dat, zus en zo, Knorr (gatsie bweuh!) nauwelijks weg te slaan, maar enkel één conclusie: het zijn vrij brede linten, breder dan tagliatelle, eventueel met geribbelde rand.
En geen laagjes als lasagne, maar gewoon door mekaar.

Zie hier en trek er die Knorren en tagliatelle van af..

O, trouwens, ja, Connie Walmen gisteren in Trouw. Maar dat komp morgen.