maandag 1 november 2010

Problemen met computer




Daarom gisteren geen post.
Hopelijk vandaag opgelost...

Ja dus. Maar nu. Pffffffffffff-2. Problemen opgelost. Ben nog wel aan het her-installeren (updaten dus ook, uuuuuuren...). Pffffffffffffffffffff.

Weet niet hoeveel tijd ik ga hebben vanavond, voor hier. We zullen zien zei de blinde.

C1 eerst, iets wat me in ene te binnen schoot. Ja: waarom meldde ik dat berendruif (zie onder) en Arbutus unedo (zie boven) van dezelfde familie zijn? Je kritiek "allemaal Ericaceae" was terecht. Maar nu weet ik in ene weer waarom ik het te berde bracht. Omdat de bloempjes zo ongelofelijk op elkaar lijken! "Beredruifjes"!



Mulisch. Tsja. Ik vind het niks. Dat Cuba gelul ("Het communisme heeft de ziektes uitgeroeid"), dat knullige Eichmann verslag, De Aanslag so what. En die Hemel is ten hemel scheiende lulpraat.

Kreeg Tirade 1961. Stuk kleiner formaat maar wel dikker. En was ook "Deel 1". Maar ja, geen plaatjes meer. Die het zo leuk maakten...

Films. Grote berg "niks".
Chimps onder elkaar, Haanstra, is een uitzondering. Leuk, mooi, aardig.
Sin City: nep, shit.
The third man. Klassieker, maar wel heel erg gedateerd ondertussen.
Lady Chatterley. Niet slecht maar wel uiterst erg lang uitgerekt...
My own private Idaho. Road movie. Zwak.
Finding Forrester. Negerfilm. Uhh, begrijp me niet verkeerd! De accenten liggen verkeerd.



The third man (op welke titel Gerard Reve's "De vierde man" is gebaseerd)

Recept
Gepekeld en gedroogd varkensvlees
Neem spierstuk of fricandeau, met vet en zwoerd eraan; dep het goed droog.
Leg een flinke laag grof zout in een schaal, leg het vlees daarop, draai het een paar keer op de andere zijden zodat daar ook zout op zit, strooi flink grofzout op de bodem van de schaal, leg het vlees er plat op, en strooi er flink grofzout op.
Draai na twee dagen.
Leg, na twee dagen, het stuk vlees op twee latjes boven een kom, een uur, met het aanhangende zout.
Spoel het vlees schoon en leg het 24 uur in koud water met een gewicht erop; ververs het water enkele keren en draai dan het vlees.
Laat het vlees, weer op latjes, drogen op een koele iets tochtige plek.
Controleer het regelmatig; als het oppervlak wat klef wordt, was dit dan met lauw water met soda en dep het droog met een schone doek.
Het vlees kan rauw worden gegeten, of in plakjes gebakken.

Vanavond geen foto's "gisteren", dat komt nog want ik heb een USB probleem.
En ik heb notities over Koreaanse kool, boekweit kookdeeg, tentoonstellingen, you name it. Heb geduld. Ik moet weer aan het installeren > updaten...
Uh, als je CS3 hebt en een upgrade naar CS5, moet je eerst die hele CS3 installeren, dan die hele ... updaten, dan die CS5 installeren, dan die CS5 updaten...
Pfffffffffffffffffffffff...............

Keek naar plaatjes van Lady Chatterley, maar dat is niks.
Maar vanwege die "Idaho" kwam ik op Mississippi. "What's got four eyes and still cant see?" Vier eyes: vier "i"s. Mississippi.
Mississippi Burning. Waanzinnig mooie film. Hieronder.



Heb ook een mooi verhaal over koepelkerken, stukken beter dan dat in Trouw van vandaag, in de voorbereiding. In Trouw niks over de essentie: in die -protestantse- tijd mochten katholieken alleen kerken bouwen met toestemming van Rijkswaterstaat. En die gaven geen toestemming voor torens. Alsdus: koepels. "Waterstaat-kerken" het dat.
Ongelogelijk dat die auteur dat niet weet...