zondag 7 november 2010

Tsja...


Blog gisteren was nodig, zeg maar, voor mijn eigen gemoedsrust. En geen enkele reactie erop wordt beantwoord.

Uhh, op Foodlog was er een discussie over wat bonito is. Of dat tonijn of makreel is. Tonijn natuurlijk, jee, wat een overbodige discussie... Bonito is "witte" (= wit kokende) tonijn, precies zoals die bij ons in blikjes tonijn zit. Skipjack.
Mooi filmpje trouwens hier (alle links hier in een nieuw venster).Gisteren
Olijfolie, ui, knof, beetje wortel, beetje prei, beetje peterselie, beetje lombok.
Wat gebroken komijn, wat gebroken piment.
Linzen kort meebakken.
Water, mirin (ipv de normaliter madera bij linzen), paddo-blokje-stukje.
Sudderen, proeven.Die mirin, dat tendeert meer naar zoet dan madera, maar hier, met de gebruikte kruiden, bleek het een regelrechte aanrader. Als je er enigszins matig mee bent.

Paprika'tjes uithalen en zo.
Gehakt aanmaken enkel (ivm die linzen) met peper en zout.
En eigeel en paneermeel, uhh, beschuit.
Stukkie proefbakken en proeven.
Paprika'tjes "vullen", inwrijven met walnotenolie, oven.

Uhh, dat "mager, deels vego gehakt" van AH (zie gisteren) smaakt in zo'n paprika'tje niet best. Erg waterig. En nou heb ik het dan dus niet echt in de pan gebakken ("Roerbakgehakt" heet het ook niet voor niks) want in de oven in paprika'tjes, maar ja, ik hield wel wat apart. Om "te roerbakken". Resultaat: niet waterig zoals te verwachten viel, maar ja, dat nare luchtje (zie gisteren) werd een naar smaakje...O ja. Een jaar geleden. Ik bel Essent. Dat kan geen 130/maand zijn. Nou, dat kon dan 10% naar beneden. 115 of zo. Protest. Zou ik na drie maanden een formulier krijgen etc. Formulier. Ingevuld. Conclusie: 67 per maand. Ja, maar ik zou tóch moeten bijbetalen etc. Kreeg de jaarafrekening. 250 terug... Superzuinig huis, ja!

O ja, dat eten van vandaag (= morgen wegens paprika'tjes en linzen over voor vanavond), waar ik muizenoortjes met die lelieknoppen combineerde: het blijkt een bekende combinatie te zijn. Maar dat was dus puur toeval! Of??: ik kan de smaak van die lelieknoppen, erg lang geleden, slechts uiterst moeilijk naar boven spitten, maar blijkbaar blijft de essentie toch hangen.

Las wat aardigs. Op deze site kan je voor minder dan een tientje een eenpersoons kaasfondue-ding bestellen. Maar geen idee waar/wat. Maar kijk, Van der Ley in Groningen verkoopt het. Joepie!Las trouwens laatst over een kaasfondue met cider. Hier.

Links. Link...
Kemal's Dream hier.
Zeniuk en Weggenmann hier. Als je goed ken zoeke tenminste.
Raeven hier, als je je tenminste niet laat ontmoedigen door dat gezeik van dat je de link moet doorsturen en ander gezeur. Daar zit verdomd nog steeds de geest van die Brandt Corstius truus tussen...
Ina van Zyl hier. Ik heb erg goed voor u gezocht! Ja, het heette "Schaamstukken"...
Zoutwatertranen hier.
Oude meesters in 3D hier. Blijkbaar.
No theater hier. Actief, dat Sieboldhuis!
Mooie site Museum Sittard hier, maar ja, waar staat die George Tielens tentoonstelling...Citaat
Ja kan van Van Gogh zeggen wat je wil, maar ze hebben 'm nooit een oor aangenaaid!