dinsdag 20 juli 2010

Gisteren, en vandaag en morgen en zo


Vandaag Thaise kippensoep met verse laos en sereh. Kip ook, ook vers, goh. Kokosmelk, lombok, poeroet blaadjes. Tauge en lontong erin. Uhh, de sereh die ik kocht is spoorloos verdwenen. Gelukkig had de buuf sereh-poeder. Beter dan niks. Ik bedoel: ga niet om zes uur namiddag naar Groningen op en neer voor sereh. Ik bedoel: mocht je morgen die sereh missen in de foto's...



Drink Argentijnse syrah rosé, Mendoza valley. Prima, maar tikkeltje zwaar van smaak. Niet echt superfris.

Ga naar Brussel, bereid me voor, zag deze fraaie en in-de-stijl website over Horta (alle links hier in een nieuw venster).



(Beter niet te vinden)

Las vandaag in en of andere krant, vergeten welke, over pimentón ahumado, Spaans paprikapoeder (altijd, net als het Hongaarse, van die bolle appel-paprika's, zie hierboven), Spaans paprika-poeder dus, maar dan gerookt. Interessant. Ik weet dat je paprika's kan roken, deed dat ook en verwerkte ze in -heerlijke!- salades. Maar je kan natuurlijk ook, want zo zal het wel gaan, paprika's roken, dan drogen en dan malen.



Biografie Gerard Reve, deel 2, 1969, blz. 481, feest bij zijn Duitse vertaler Hillner. 1.200 flessen bier, Udenhäuser Bauernbrot aus dem Holtzkohle-Ofen, Real-Eier, huisgemaakte Frikandellen, Riesenrettiche, Gewürzgurken, diverse Nederlandse kazen en Hessische worsten zoals in Schweinsblasen en Enddärmen, Landleberwurst gut ausgestochen, Zungenwurst, Schwartemagen, Blutwurst, Mettwurst (gekocht), alte Wurst (7 Monate abgehangen).



Mooi.

Recept
Coleslaw, USA, koolsla dus, en hier de enige echte
Neem gelijke delen groene en rode kool, in sliertjes gesneden.
Smelt flink wat boter in een pan en werk daar wat witte wijnazijn, zout en peper door.
Haal van het vuur en giet over de kool.
Goed omroeren. Serveren.



Mooier. Mooi ging naar de buuf.

Huhh? Alweer cultuur??
Zilveren bijbelbeslag hier.
Dat zilver deed me denken aan die matrozen, die als ze het konden betalen zilveren knopen op hun buis naaiden. Dat die knopen hun waardige begrafenis zouden betalen als ze verzopen aanspoelden.

Gisteren niks speciaals, morgen geen idee...