vrijdag 2 juli 2010

Eerst maar weer een recept


Recept. Dus.
Oost Spaanse canneloni, Canelones
Maak als canneloni met vis, zie gisteren, maar vul ze met bolognese waarin stukjes gekookte kip geroerd zijn en waarin leverpastei is opgelost.
Variaties. Roer stukjes gebakken koteletvlees door de saus en/of stukjes gekookte hersenen (mag dat nog??) en/of gekookte ham en/of bloedworst.



Gisteren die geitenschenkels. Hierboven rondom aangebraden in boter.
Dan wat olijfolie erbij, sjalot, knof en soepgroenten.



Rode wijn. Kruiden met laurier, gebroken piment, ietsje foelie, ietsje kruidnagel. Klein lombokje zonder zaadjes, half lamsbouillon-blokje.
Vlees erin gaarstoven. Proef de vloeistof.



Als het vlees gaar is de schenkels uit de pan halen, wat laten afkoelen en het vlees in stukjes, botten en vet weg. het vlees kan op dat moment ietsje droog zijn, maar in stukjes terug in de saus lost dat probleem op.



Nu kan je koolhydraat ernaast klaarmaken en de saus met beurre manié binden, of blokjes aardappel in de saus gaarkoken (en enkele heel klein gesneden om die saus te binden erbij) of je kan bv. pasta in de saus gaarkoken, dan bindt het in ieder geval iets. Dat deed ik en ik gebruikte Siciliaanse pasta, maloreddus, de pasta die die maden in die kaas nadoet.



Las ergens over dit schip hier (alle links hier in een nieuw venster). Daar heb ik jaaaren geleden op gewerkt als kok, toen het nog van andere mensen was. Erg mooi schip, vaart fantastisch, alleen een ding, het is oorspronkelijk geen zeilschip.
En een bark? Een schoener zou ik zeggen. Een topzeilschoener.



Nog maar wat cultuur, getsie.
Zomerse Zondagen hier.
Schoonheid op maat hier.
En, o ja!, die aangekondigde kuisheidsgordels in Eindhoven! O wacht, O shit, dat was alleen op 26 juni, "Erotiek in de Middeleeuwen". Nou ja. het was hier.
Parel van de Waterlinie hier.
Kijkhut De Auken, 4 juli is er iemand die uitlegt, hier.
Iedere woensdag tochten over (over?) het Zuidlaardermeer hier.
Excursies, zeldzame planten hier.



Schip, kindertjes, slecht weer, brood bakken.

Recept.
Hier hadden we het laatst over.
Cantonese rijst, Riz cantonais, niet Cantonees maar Frans
Maak gele rijst (als nasi koening; gebruik liefst saffraan in plaats van koenjit) en roer daar voor het serveren doperwten door.
Serveer met omelet-reepjes en reepjes gekookte ham erdoor.
Franse paella, zeg maar. Net als paella geïnspireerd door de zuidoost aziatische keuken (nasi!).