donderdag 9 oktober 2008

Broodpudding à la Fortis


Zowel in Holland als in Vlaanderen steunt de regering met tientallen miljarden de banken, die helaas hun geld lieten verdampen, en ook nog eens op de beurs naar beneden tuimelden. Geen zorg ! De Staat garandeert alles! Ik heb daar over zitten peinzen, en ik kom er niet omheen, dat het geld dat verdampt is, dus weg is. Dat is één. En dat het geld om ze weer op de been te brengen, twéé is. En dat dat geld van ‘twéé’, dat compensatiegeld dus… eigenlijk geld van ons is (belastinggeld & staatsschuld). Noemt ge dat in Holland niet een sigaar uit eigen doos ? Ik vrees dus, dat bijna zeker er sprake gaat zijn van verhoogde inflatie.. Ge merkt dat aan de prijs en de verkooptijd van uw huis. Wat heeft dat met koken te maken ?
Veel !


Graaf Maurice Lippens (Fortis) overhandigt Marieke's Broodpudding aan C.E.O. Votron

Vanaf nu geen oud brood wegbrengen, wit of bruin of een oude cramique (rozijnenbrood) naar de kinderboerderij. Maar we gaan daar ‘Vlaamsche Broodpudding’ van maken. Zeer lekker, en eenvoudig. (En die lammeren, en malse geitjes van de kinderboerderij, sparen we tot Kerst !)


‘Vlaamsche Broodpudding’

Op 300 gram oud brood, neemt ge 0,5 liter melk , 200 gram suiker, 5 eieren (wit en dooier), 100 gram rozijnen, 1 eetlepel custaard, een beetje kaneelpoeder; en wat citroensap ! Als ge nog een restje rum hebt staan….
Doe het brood in een kom en week het brood erin. Plet en prak het mat de andere ingrediënten tot een stevige brij. Doe het in een beboterde vorm en laat het 45 minuten op 200 deg. C bakken. Uw kinderen zullen de buurt afgaan om oud brood in te zamelen ! Zo lekker !
Marieke, uw troost in arme tijden