donderdag 9 oktober 2008

Goedkoop en chique in barre tijden


Recept persoonlijk gekregen van Graaf Lippens, die potverteerder van de Fortis, die nu geen kapoenen meer braadt, maar in Delhaize achter de goedkoopste kippenmaagjes zoekt. Wij gebruikten de magen van de hanen die vorige week slachtten. Eerst ca. een uur in bouillon koken, en dat mag een bouillon zijn van een tuiltje groente en een kippebouillontablet. Daarna in fijne reepjes snijden en bakken in olijfolie met een scheutje frambozen azijn. Voeg heel fijn gesneden knoflook toe, en peper en zout. Eventueel een heel klein beetje witte wijn.


Dan maakten we een gemengde salade aan met olijfolie, een scheut frambozenazijn, wat peper (gemalen) & zout en wat pijnboompitjes. Maak uw bord op, en deponeer in het midden de gebakken maagjes. Garneer met wat framboosjes uit blik (C1000: niet duur) en ge hebt een simpele uitvoering van een 'Salade aux gésiers'.
Tot nu toe goedkoop... Echter..
Graaf Lippens vond nog een restantje van uw spaargeld in zijn achterzak, en kocht er nog een schijfje foie de canard bij. Wij dus ook, en legden dat 'sur canapé' op een stukje van identieke grootte getoast sneedje brood. Een klein dotje kweeperengelei er op en ge pimpt uw salade op tot een 'Salade Perigordine', waar eventueel nog een paar plakjes gerookte eendeborst bij mogen. zie prentje...
Uw gedienstig Marieke...
Enne... 7 posts per dag ? Is dat niet een beetje veel, Maarten?

Nee Marieke, 7 per week, waaruit gij en ik kunnen kiezen als we geen inspiratie hebben, of te druk zijn of te dronken.

Ennuh, die gésiers hebben we hier al gehad.
Ergens onderin Hier (alle links in nieuw venster hier).