Bob en Daphne zie hier (alle links openen hier in een nieuw venster)
Zoek op bob + daphne + pdf en download de PDF
Zoek daarin, zoals Witteman schrijft, op broekje
Ongelofelijk hoe klef
Maar goed, de sterren!
Ik heb uit betrouwbare kring vernomen dat Michelin voor Nederland speciale normen heeft
Dat je een beetje moet meedenken met Nederlanders zeg maar, wat meer met karpatenkoppigheid zeg maar
Dat je bijvoordeeld boer Jonnie wat extra punten moet geven want "daar gaan ze nu eenmaal massaal naar toe, de culinaire mongolen met teveel geld, vanwege dat augurkenschuim en zo"
"En we moeten de gids wel verkopen, ja! En aan Nederlanders verkoop je niks als het culinair echt interessant is, ja!"
Sterrenrestaurants?
Ik mijd sterrenrestaurants in Nederland als de pest
Ik heb verstand van koken, en ik heb verstand van culinair naaien
Dus
Smak en Huivers en Broekbaard, dat is een ander verhaal
Die laten zich maar al te graag onder de kin strijken, die komen klaar als ze weer in de krant mogen, die doen alles voor een tientje, de culinaire hoeren...
De Nederlandse culinaire scene...
Ontluikende driften woehahahahahahahahahaha!!!
Maar goed, de sterren dus
Tribeca in Heeze kreeg in ene twee sterren
Uhh, dan moet je wel weten dat de tent, voordat ie werd overgenomen, Boreas heette en het toen ook al twee sterren had
Maar de pers maakt er meteen fors gehijg van, "uit het niets twee sterren"
Wat nooit never gebeurt
Heel erg mooi is Neercanne, dat wordt geëerd voor 60 jaar een ster
Maar ja, dat is in Zuid Nederland, niet in de culinair doodarme rest van het land waar ze enkel culinair kunnen scoren met hipster hypes en augurkenschuim...
Die hele Nederlandse culinaire scene is niets meer dan puberale misplaatste drift
Nieuwe sterren
Rijks in Amsterdam
Hieraan besteed ik geen woorden want dat is simpelweg een shittent
Gehijg en geblaas
Saus verf toeters en bellen
Bolenius, Amsterdam
"Moestuin groenten van de Zuidas"
Gadverdamme!
"Hert / pompoen / HJ-GP saus"
Kwaak! Kwaak!
Cucina del Mondo
Heerlen
Zie de menukaart hier
U mag denken wat u wil maar ik wil er niet dood gevonden worden...
Mos, Amsterdam
In shizo gemarineerde heilbot met paarse radijs, crème van zwarte sesam en ingelegde koolrabi.
Gebrande dorade met almost burned cream, gepofte knoflook en crispy soft shell krab
Krokant gebakken langoustines, marshmallow van komkommer, bonito en groene papaya
Flikker Godverdomme op en vreet het zelf als straf, Gristus!
Noble, Den Bosch
Ik weer het niet
Er staan prima dingen op de kaart, maar er moet altijd wat hipsters extra aan worden toegevoegd, dat het net kapot maakt voor mensen met een goede smaak
Gillardeau oester No. 3 / Komkommer / Gin / Basilicum
Padron pepers / Knoflook / Miso crème / Yuzu emulsie
Kroepoek / Sateh / Augurk / Schuim
Eendenlever / Liquorice [zoethout!] / Hazelnoot / Tonda Gentile / Bospeen
De man had het op TV over "relitiveren"
Kijk, dat bedoel ik
Janneke Vreugdeloos hahahahahahahahaha!!!!!
Ja, Fluit en Mossel en Retteketet zullen het niet zijn woehahahahahahaha!!!!
God God God wat een volk allemaal...
Die Smak van Ginder voorzag een tweede ster voor De Swarte Ruijter. Nee dus.
Daarnaast een eerste ster voor 12 restaurants.
Het werden er zegge en schrijve twee, waarbij ik aanteken dat Rijks een blaaskaken shittentent is