dinsdag 20 december 2016

Inkopen en overpeinzingen




Ik heb het nog niet geproefd, maar dat moet lekker zijn

Maakte dit jaar kastanjeijs, een bûche van kastanje, puree bij fazant en spruitjes, kroketten, en nog wat, wat ik vergat

Zie kastanjekokerij hier (alle links openen hier in een nieuw venster) en hier

Ja, en at de laatste Marrons glacés uit die sjieke peperdure doos, bij een nagerecht waarin ze in Marasquin gemarineerd waren geweest...

Ach ach ach, wat moeten die zogenaamde culischrijvers toch veel missen...

Maar! Ik geef het volmondig toe! 1.000 pagina's culinaire lulpraat bij mekaar schrijven verdient een prijs!
De Blikken Kletskop gaat dit jaar dan ook naar Otto Kleynejan! Hoera!!! Klapklapklap!

Nummer twee, want het jaar loopt van 1 december tot 1 december, was het Vegetarisch Kerstdiner van Yvet Retteketet
Hadden we een prijs voor de grootste giller gehad, dan had zij die ergens kunnen steken




Heel mooi spul
Heel wat anders dan "groene Tabasco"
Minder droog, voller...


Vegetarians, and their Hezbollah-like splinter faction the vegans, are the enemy of everything good and decent in the human spirit.

Anthony Bourdain

"Ik at een hoofdgerecht met kaas, ik kook graag met tofu, heerlijk koken met eieren..."
Dat in plaats van "Ik eet geen dieren"

Maar dat zal je niet horen, want het gaat die crypto's niet om het koken, het gaat om "geen dieren"
Het gaat om de met holle spuitersogen rondgebazuinde boodschap
Ja, of, dat kan ook, de Grachtengordelerigheid... Hoe meer poen hoe meer voedsel-intolleranties, terwijl ze te bot zijn om verder dan twee meter te kijken


Ik kocht Griottenjam
Zure kersen, Sauerkirschen
Wat anders dan morellen, krieken, Schattenmorellen




Heel lekker spul
Maar ik heb nog geen idee hoe het te gebruiken
In vinaigrette niet, lijkt me, meer gewoon ergens overheen
Ermee bakken ook niet!


Life is too short for self-hatred and celery sticks.

Marilyn Wann

Dat is ook weer dat vego fascisme

Je móet celery sticks serveren!
Zo'n stuk bleekselderij met in de holte daarop een "gezonde" vulling

Flikker op!


Ik kocht Tracklements Strong English Mustard

Zegt die vent "U moet er wel een servetje bijhouden!"

Ik deed alsof ik even nadacht en zei "O! Ik begrijp u! Voor als ik het wil uitspugen!"
De volkomen humorloze eikel kon zich nog net beheersen...




Ik ben er nog niet achter wat dit voor flauwekul van AH is

Gezien de ingrediënten zal ik het binnenkort eens gaan serveren bij Œufs en gelée

(Wat zegt u' U weet niet wat dat is? Dan kunt u misschien maar beter weggaan hier en vertrekken naar Clitswantsex, of nee, hoe heet het ook weer, o ja! clitslovefood!)


Life expectancy would grow by leaps and bounds if green vegetables smelled as good as bacon.

Doug Larson

Ja, dat is het

Al die groentenrestaurants (Ducasse, Vergé) en al die groenten-nadruk met die gesmoorde bloemkoolstronken, flikker op!

Maak iets goeds en gebalanceerds in plaats van hijgend mee te fietsen mee de hype...
(Nog afgezien van dat ze wel lekker goedkoop uit zijn met die groenteflauwekul...)


Ik kocht Langsat

Goh wat is dat enorm lekker...

Ik kende Longan natuurlijk (familie ervan, net als Lychee), maar dit is zoveel lekkerder...
De lekkerste vrucht? Zij (vrouwelijk ja!)(natuurlijk ja!) strijdt met (mannelijk!) Tamarillo


Uhh, bij de familie van de kornet bief zeggers, en de bleu band zeggers, en de (we komen nu wat dichter bij de Grachtengordel) marmiet zeggers, daar horen ook de lietsjie zeggers bij hoor!




Uhh, je kan rasp gebruiken en sap, maar toch is dit mooier want er zit de olie uit de schil in
We gaan het door cakedeeg werken!


Part of the secret of a success in life is to eat what you like and let the food fight it out inside.
Mark Twain

Ask not what you can do for your country. Ask what’s for lunch.
Orson Welles

Seize the moment. Remember all those women on the 'Titanic' who waved off the dessert cart.
Erma Bombeck

First we eat, then we do everything else.
M.F.K. Fisher

Kortom: minder lullen, beter eten

Dat is namelijk het probleem hier in Nederland
Je wordt platgeluld door al die kranteneikels met al hun "kennis", maar over "lekker" hoor je ze nooit...
Nee, daar hebben ze dan ook geen splinter verstand van...
(Maar, dat geef ik toe, dat maakt weinig uit, want hun publiek nóg minder woehahahahahaha!)


Ik kocht Kip fa chong

Enorm lekkere Chinees-Suri kippenworstjes die je bakt bij kip

Net als Varkens fa chong bij varken...




Zo'n Slovaakse of Sloveense of zo in zijn geheel verzuurkoolde groene kool
Kost nop (€ 1,-/kilo; deze woog 1.800 gram)

Buitenste bladeren gebruiken om te vullen

Binnenste bladeren eruit, hakken, mengen met gehakt, terug tussen de middelste bladeren

Altijd alles goed ontzouten!


Morgen reis ik weer af naar het goede zuiden, en is het ook nog Zonnewende! Om 10 uur 44!
En ook om andere redenen is morgen een heel speciale dag! Zie het blog morgen!

Trouwens ik had gisteren, dat gaat altijd zo richting de kerst, 2.000+ bezoekers, en dat blijft stijgen tot ongeveer de 22e

(Uhh, Google Analytics cijfers; niet die door die sneue Otto Kleynejan gespamde Blogspot cijfers)

(Die de rest van zijn leven verder moet met dat blauwe blok aan zijn been Hahahahaha!...)

(Ik zal binnenkort de kletskoek op de tweede 100 pagina's bespreken!)

(Zie de klets op de eerste 100 hier!)


Ik kocht Mollebonen
Gepofte gezouten paardebonen (gedroogde tuinbonen)

Ach... Vroeger zeker "Een lekkernij" want ze hadden niks anders

Wel wat vettig ("Plantaardige olie")
Begin met er meer zout op te doen, dat redt nog wat




Jalapeño

Niet zo scherp, dus je kan heel mooi experimenteren

Twee door het eten minus pitten en zaadlijsten, vs een erdoor mét...
Totaal verschillend