maandag 26 december 2016

Nog wat KerstKokers



Vandaag foto's van inkopen

Fashong dat zijn worstjes uit de Chinees-Surinaamse keuken
Varken of kip
Eet je bij resp. varkensvlees of kip (vind ik)


Nóg wat KerstKokers?
Ja!
We koken toch nog enkele dagen feestelijk door, toch?
Ja toch!



Coquilles


Zie hier (alle links hier in een nieuw venster)


"We gaan kawke met seps, en we gaan een dusel make... De sepse gaan we schoownmake..."
Dat zijn geen Franse cèpes, dat zijn Italiaanse Funghi porcini

"In elk jaargetij hep je dezelfde ingrediënten"...

"brunaas" (brunoise)
"Als je dit blanzjeert"

Geen petje op, wel aan het kalen...

En dan die truffel helemaal kleinsnijden lang voordat het gebruikt wordt...

En dat heet niet macaroni maar Penne candela

En God wat een getrut allemaal...




Gebraden fazant


Zie hier


"beur naset", beurre noisette...

"de boter te arrossere", de bloemkool te arroseren ja...

En dat zijn geen Cantharellen maar Gele cantharellen, dat is wat anders
Cantharellen zijn Hanekammen, Gele cantharellen niet
Dat smaakt ook totaal anders

God wat een getrut weer allemaal...

En fazant met Gruyère, flikker op!




Bloedworst met slakken


Zie hier


Niks mis mee, maar ja, het ook kunnen proeven is wat anders

Ui door de bloedworst is Spaans
Ui of rijst
Of kaneel en suiker en pijnboompitten

En rogge erdoor is normaal, tarwe niet (gerst, havermout)

Weer een enorm getrut, en je krijgt een slak en weer dat onuitroeibare schuim...



Langsat
Lekkerder fruit bestaat niet


Hier hebben we deze dagen fusion-oriëntaals gekookt

* Wildbouillon met gerookte tofu

* Paprikasaus met laos, sereh en ambachtelijke kippenrookworst

* Boeboer, Indonesische rijstpap, maar geen enkel exotisch kruid erin, wel witte wijn

* Tempura van escargots

* Gestoofde kalfslappen met Kerrie djawa

* Ceviche van oesters


De komende dagen gaan we de andere kant op

* Barbarie eend Albufeira

* Pompoenknoedels met gerookte ganzeborst (zelfgemaakt en zelfgerookt ja!)

* Tripes à la mode de Caen

* Maissoesjes met snoekbaars, Sauce antiboise

* Omelet met oesters

* Sloppy Joe pizza


Ach ach ach ach ach wat heb ik toch een medelijden met al die journalistieke culinaire stumpers...





George Michael, nooit van gehoord

Gelukkig niet, nadat ik er wat van luisterde

De mensen die commentaar geven op TV zijn van de allerergste domme soort

Als je die muziek mooi vindt dan kan je gegarandeerd niet koken ook niet...
Om goed te kunnen koken moet je smaak hebben, toch?!



O ja! Hahahahaha!

"Goede morgen Maarten"

Moeder: "Nee, je moet zeggen 'Goede middag', want we hebben al gegeten"

"Goede middag Maarten want we hebben al gegeten"

The fallacy of concreteness hahahahahaha!




Die rol pleepapier zit veel te ver van de plee

Doet me denken aan Indonesië

Daar wordt eea bevestigd door iemand die de ballen idee heeft van wat pleepapier is

Ik heb meegemaakt dat het nog verder weg zat dan op dat plaatje hierboven, verdomd, dat je een eind moest lopen...

Een keer, verdomd, ik zweer het, zat het achter de pot