woensdag 14 december 2016

Dunne mayo



(Dank P!)
("Rijst evt. in sloopje")


Krab-appelsalade, dat maakte ik dikwijls
(30 jaar geleden? 40?)

Met Granny en verse krab

En met dunne mayo

Ik maakte het op Château Monbrison (complimenten van Elizabeth David)
Ik maakte het op Château Sénéjac (complimenten van Monsieur le Comte)
Ik maakte het op Château Labégorce (complimenten van John Salvi, niet de moordenaar maar de œnoloog)

Maar ja, denk ik al 30 jaar Hoe maakte ik die dunne mayo...
Geen idee

Ik vond het uit toen ik kookte op Château les Mérics (niet Ch. Mérics, dat is wat anders; les Mérics bestaat niet meer; nu onderdeel van Ch. La Lagune)
Ik herinner me nog hoe verbaasd iedereen was dat iemand die apezat was (witte Martinique rum bij 30° buiten) zoiets lekkers kon maken

En verdomd, vandaag maakte ik wat uit Starting with Ingredients (dikker dan de Grote Kleynst maar veel minder gelul)
Broccoli met ansjovis-citroen mayo

En dat was de truc!

Ja! Nou weet ik het weer!
Met m'n bezopen kop begon ik de mayo met een heel ei ipv de dooier...
Dat was de truc!

Goh, dat ik het weer weet...

Dat ik dat nog heb mogen meemaken...

Wow...