zondag 7 augustus 2016

Culinaire mail



Bûche Caprifeuille
Sterk en vrij stevig
Familie van Saint Maure


Culinaire blogs, reklame...



Cook's Illustrated


Gadgets voor als je met eten de weg op moet zie hier (alle links hier in een nieuw venster)

Tools voor het werken met citrus zie hier

Tools voor het maken van Frozen yoghurt (yoghurtijs noemen wij dat) zie hier
Als er door ijs eieren zitten dan noemen ze dat Frozen custard




Dit is die Camembert die ik à la braise heb klaargemaakt


Kokswereld


Scheermessen zie hier

Culinaire vertalingen zie hier

Kreeft zie hier

Niet veel, maar ja, komkommertijd...



Fromage au bouchon
Daar wordt een kurk ingezet


Rungis


Ik weet niet wat ze nu tonen, want dat filmpje verandert steeds, zie hier
Ze hadden wijngaard perziken, witte aalbessen (beide heerlijk) en courgetbloemen,

Micro- en minigroenten (ik heb het liever over de smaak) zie hier
Ze hadden klaverzuring, paarse rettich, patisson, mini pastinaak, Cerisa kersen en verse Coco de Paimpol (die heel kleine witte Franse boontjes) maar ik heb sterk de indruk dat de gemiddelde Fransman ze liever gedroogd koopt

Nog een link die niet werkt, en in die mail gele watermeloen, zeespaghetti (een soort zeewier; ik heb het al een tijd liggen maar nog niet geproefd), rozenbottels en tomaat met een perzikhuid ("zoet en sappig")

Idem mail met Japanse wijnbessen en minimais in het blad

De keuken van het Scheepvaartmuseum zie hier

Van alles en nog wat zie hier



Deense kaas, naamloos, erg Tilsit achtig, erg lekker


Varia


Bush's Brothers zie hier

Conimex zie hier

Natuur en Milieu (in ieder geval geen PvvD en Wakker Dier gedram) zie hier

Hanos zie hier

De Werkbij zie hier

De Spaanse Winkel zie hier



Pecorino sardo


Weekend

Altijd en veruit de beste


Pladijs (schol) zie hier
En stoemp is stamppot

Komkommer recepten voor de komkommertijd zie hier

Hondshaai zie hier
Ben ik ook een groot liefhebber van
Vingerlange stukken, niet gestroopt, ingewreven met ganzenvet in de oven, eromheen door ganzenvet gehaalde Fruits de mer

IJsrecepten zie hier

Wijting zie hier



San Simón
Een soort gerookte Tetilla
(Tetilla: tietje)


Confituur zie hier

Langoustines zie hier

80 BBQ recepten zie hier

Tomatensorbet zie hier

Meloensorbet zie hier

Poké Ball met chocolade zie hier



Zeer belegen Petit tourtain


Wat eten we deze week?


Meloensalade met rode bessen en Mozzarella zie hier

Venkel met vermout en geitenkaas zie hier

Ravioli met kaas-citroensaus zie hier



Het gaat goed met mijn trospepers...


Tot slot een slaapmutsje

Foodlog


Uhh niks, want die zeikerds liggen plat