Dat oranje deel, dat is dat vliesje wat blijft zitten als je ovenaardappelen niet gloeiend heet pelt
Maakt verder niks uit, maar in de klassieke Franse keuken mag het er niet opzitten
Vanwege de "verkleuring" die het geeft
(Als de aardappel koud wordt gepeld krijg je het niet meer weg)
Oftewel: de culinaire pers
Het valt me steeds weer op hoe aardig de recepten van Wilbrink, Telegraaf zijn (dank PJ voor het uitknippen!)
26/7 Rode-bessen relish
Erg lekker was dat
27/7 Varkenshaas met salie
(en citroen, wijn, knof, kappertjes)
Ga ik morgen maken
28/7 Boekweitsalade
Nou, vooruit dan
Daar zijn zelfs bij de Telegraaf ook wel klanten voor...
29/7 Königsberger Klopse!
Heerlijk spul!
En het recept klopt tot op de millimeter...
Wat een verademing na dat gehijg en geblaas in de Volkskrant over een hoogwerker moeten huren om een enorme BBQ bij Huivers op het dakterras te krijgen, en Kleinst ("ooit-Toscane-bewoner") die "Rond mijn Franse huis" allemaal rozemarijn heeft staan
Cantharellen
AH
Mooi stukje in de Telegraaf over wijn in supermarkten
Uhh, ik kan de inhoud bevestigen!
Plus schreeuwde heel hard, maar het is niks meer
AH en Jumbo zakken steeds verder terug
Maar dan Lidl!
Een mooie en ook nog goedkope Costières de Nîmes (daar ben ik gek op)(als ie goed is)
Een fraaie niet al te dure Reuilly
Fufu bakbanaan
Wow!
Broekbaard in het Nieuw Israëlitischsch Weekblad!
"Wie hem wel eens op een foto bij een van zijn artikelen heeft gezien, zal niet verbaasd zijn"
(likkend aan slagersmessen en varkenskoppen zoenend) (dat laatste ligt wat minder in het NIW)
Het is een verhaal over "het hele dier", u kent dat wel, dat gekwaak met Broekbaard voorop
En dan krijgen we natuurlijk het probleem dat de hele achterhelft voor vrome joden afvalt
En wat blijkt: wangetjes, hersenen? "ook hier geldt dat het te complex en tijdrovend is" om het kosher te oogsten
Overigens: de anonieme auteur is een enorme onnozelaar
"Helaas heeft een koe slechts één ossenhaas"
Hebben die jodemannen die koe natuurlijk verkeerd in tweeën gesneden hahahahaha!
Laat ik trouwens wat toevoegen aan die Broekbaard met zijn "het hele dier" verhaal
Ik wacht met spanning op recepten voor Fraise de veau en voor Palais de bœuf, maar die krijgen we natuurlijk nooit want daar is ie te stom voor
En wat doen die lopende Heugafelt tegels (dank Loek) met de strot?
Ik maak worst van darmschei, ik serveer verhemelte en ik kook tong in strotbouillon
(Broekbaard zit ondertussen verwoed darmschei op te zoeken op internet hahahahaha!)
Overjarige Nederlandse geitenkaas voor kroketten...
Fuk!
De culinaire seksrabbijn is terug!
Smak van Ginter werd uit de mottenballen gehaald wegens komkommertijd
"Biet uit Noord-Holland, gegaard in een korst van zilte klei"
"Makreel gemarineerd in duindoornsap, met een sorbet van mierikswortel, roggebrood en jus van gefermenteerde aardappel", de culinaire zakkewasser...
"De Nederlandse keuken is altijd een samenraapsel geweest van buitenlandse invloeden, van de oude Romijnen via de Arabieren tot Jamie Oliver", hoe kan je dergelijke warpraat uit je bek geperst krijgen...
"op het bord moet je kunnen zien waar je bent en welk seizoen het is"
"van Istanbul tot Warschau komen tegenwoordig geen kreeft, kaviaar en ganzenlever op tafel, maar inheemse aardappelsoorten, maniok, gefermenteerde yoghurt en aardappelwodka"
Ja, als je een ontsnapte gek bent die naar Peru vliegt om daar "eetbare klei" te gaan eten, dan wel ja...
Zie de culinaire malloot hier (alle links hier in een nieuw venster)
Hij ging er ook "knettersuiker" eten, ik zweer het, de culinaire aapmens...
Korenaarasperge-stelen
Wat hebben we verder nog voor culinair gelul?
Ff in de Volskrant kijken dus maar
"Wellicht is wier volksvoedsel voor de toekomst"
Twee pagina's vol ja!
Min of meer op dezelfde dag in NRC en Telegraaf
Ronald Hoepel met "Haute saté"
De lulpraat spat van het papier
"korianderkorrels" maar ook ketoembar! Dat is hetzelfde ja!
"een scheutje gula djawa (palmsuiker)"
Wilbrink met "Zomerse saté"
Een perfect recept zonder enige fout
"2 theel. palmsuiker"
En moet je Godverdomme dit hier zien!
Vreugdeloos blaast Kunst, Kunst blaast Mossel, Mossel blaast Hamersmaak en Hamersmaak blaast Hoepel
O ja, en Hoepel weer Kunst natuurlijk
Wie is trouwens die Ekele Maria?
O God, weer zo'n zoete aardappeldoos...
In Duitsland vind je ook kleine kruisdisteloesterzammen
Maar goed
De Blikken Kletskop gaat dit jaar naar Huivers!
En Het Loden Windei naar Yvet Retteketet!