donderdag 30 juni 2016

De Dikke

Een Dikke compilatieNeem wie dan ook in Nederland die echt verstand van koken heeft, en hij zal met mij zeggen "Van Dam was een kletsmajoor"

Ik voeg daar aan toe dat alles, werkelijk alles wat hij heeft geschreven over koken jatwerk is.
De ene helft komt uit Davidson en de andere helft uit De Raadsman in de Kookkunst

In een artikel van De Dikke in Elsevier, over stokvis en zoutevis, staat letterlijk dezelfde lulkoek als in Allan Davidson's (ook een grote overpenner) Mediterranean Seafood, onder The order of the Gadiformes (waar Davidson stokvis Baccala secco noemt, de kletsmeier) (en verder is het baccalà, niet baccalá)


(Aardig trouwens: mensen die denken verstand van koken te hebben, maar dat niet hebben, vinden altijd de Oxford beter dan de Larousse!)Allemaal door de Dikke overgepend, en gecorrigeerd door Hennie Franssen-Seebrechts en Marianne Stuits
Dat is net zoiets als het koken van Braakbekke op de TV vroeger
Kijk goed, en je ziet dat als er een vis moet worden gefileerd, dan zie je enkel handen en geen bijbehorende kop, want die handen zijn niet van Braakbekke want dat die kan geen vis fileren of wat dan ook in de keuken


Het Krokettenboek, dat is ook zoiets

Gaat die Jonas van de Walvis ter ere van De Dikke in dat flutprogramma Mangiare kroketten maken, die kroketten mislukken, maar Godverdomme wel een boek over kroketten schrijven

Zie hier (alle links hier in een nieuw venster)

Van de VPRO komt het
Daar kan je met culinaire nep altijd terecht
Zie Yvet Retteketet...
En die Dikke maar lullen in dat boek over Patrijs

Hoe dikwijls heeft die in z'n leven Patrijs gegeten?
En hoe dikwijls echt wilde?

Ik in Navarra wel 100 keer...


Zie hier

Nederland is bevolkt door culinaire nullen die wel professoraten en rubrieken en programma's hebben en verder even veel culinaire kennis als een naaktslak

Niemand iets in de gaten want het publiek is culinair nog minder dan nul...
Johannes van Damp

Het culinaire fossiel...


Van Dam en Freud, alle twee ashkenazi

Die weten niks over koken

Dat is altijd van Zo en zo moet het precies
Dat soort volk moet je culinair mijden als de pestPeter S:
Ik dacht eerst wat ziet die Hofland d'r beroerd uit maar bij nader beschouwing blijkt het onze Jiddische Smulpaap te zijn.
(Moos tegen Sam "Wat is een dilemma", Sam "Gratis ham".)Moet je dit geblaat lezen

Bij Vanilla Venture houden we allemaal van lekker eten en werken wij al jaren met heerlijke restaurants. Elke keer weer genieten wij als we langs gaan bij een klant om eens te kijken hoe er gekookt wordt daar. Tot nog toe deden wij dit altijd in stilte maar vanaf nu zullen wij ook onze ervaringen delen. Want deze kennis moet toch gedeeld worden?
Ons eerste bezoek dat wij graag met jullie willen delen in het bezoek aan het Amsterdamse restaurant Johannes aan de Herengracht.
Restaurant Johannes is een van DE plekken om te gaan eten in Amsterdam op dit moment. Chef Tommy den Hartog en zijn team maken hier maandelijks een nieuw frans – modern verrassingsmenu.
De gast kan kiezen tussen 4-5 en 6 gangen en alleen aangeven of men ergens allergisch voor is of echt niet lust. Wij kozen voor het 5 gangen menu. De rest gaat vanzelf.
Wij begonnen met oesters en een heerlijke Crémant de Bourgonge. Dit werd gevolgd door een amuse in nagedachtenis aan Johannes van Dam. Toch een naam die een foodie of local snel linkt aan dit restaurant. Het voorgerecht was een carpaccio van Nederlandse wagyu met quinoa salade, in tempura gebakken oesterzwammen en zeewier. Met een heerlijke Nederlandse witte wijn was dit een goed begin van de avond. De bediening was fijn, losjes, misschien wel Amsterdams maar correct en goed.
Als tweede gerecht werd er gegrilde schol met speltpasta, venkel en mossels opgediend. Heerlijk licht en smaakvol.  Dit gerecht werd gevolgd door het favoriete gerecht van Chef Tommy den Hartog, een heerlijk klaargemaakte zeeduivel op een bedje van verschillende kleuren bloemkool, grapefruit en hazelnoot. Dit onder begeleiding van een zachte Zuid-Afrikaanse Chardonnay.
Als hoofdgerecht kregen wij een zeer malse maishoender met krokante citroen vel, aardappel, artisjok en raz el hanout. Samen met een heerlijk  Italiaanse rode wijn was dit echt het buikje rond eten.
Een goed dessert zou de avond helemaal afmaken. Wij kregen een dessert op basis van bramen, boerenkwark, blauwe bes en limoen. Fantastisch! Wat een afsluiter. Zeker als men van zoete desserts houdt zou dit het hoogtepunt van de avond zijn.
Wij kunnen oprecht zeggen dat we heerlijk gegeten hebben bij Tommy den Hartog en zijn team. Wist u dat deze jongens gemiddeld 25 jaar zijn? En dan zo goed? bijzonder. Het leuke van restaurant Johannes is dat alles zelf gemaakt is. Van amuse tot friandise wordt bedacht en gemaakt door de keukenbrigade van die heerlijke restaurant. Wij hebben genoten.


Blazen jullie volgende week weer in onze kont jongens?

(Loek schreef Heerlijk om te lezen dat al die heerlijke gerechten die in dat heerlijke restaurant geserveerd werden, zo heerlijk smaakten. Leuk die heerlijke recensie van dat heerlijke Vanilla Venture. Heerlijk!)