zondag 26 juni 2016

Osnabrück




want daar was ik een paar dagen


Dit hierboven is een Duitse Merlot

Ik had geloof ik nog nooit een Duitse Merlot gedronken

Prima spul, nou ja, deze dan

(Je krijgt altijd 0,2 liter) (uhh, er was dus al een flinke slok uit)

Enorm lekkere warme versgebakken chips erbij met knof saus
Dat kan niet meer kapot...



Dat bedoel ik


De eerste dag, laat aangekomen, weinig gedaan anders dan gaan drinken en eten en drinken

Beierse tent
Prima toch?
Ik zal in Duitsland niet naar een Chinees gaan, maar naar een Beier, prima hoor

Ben er nog twee keer terug geweest, zo goed was het

En zo ongelofelijk goedkoop, net als in alle restaurants trouwens, ook de sjieke

Vreemd genoeg is uit eten gaan stukken goedkoper in Duitsland dan in Nederland (vanmorgen stationsrestauratie, een thee, een erg lekkere flinke ciabatta met zeer dik filet américain-achtige tartaar, ui en p/z, en meegenomen een halve Käsekuche, = twee forsche porties, alles bij mekaar nog geen € 6,-), maar, en nou komt het, in de super en op de markt betaal je weer meer dan in Nederland. Dan is een bakje bessen à € 5,80 niks vreemds...



(Ff op klikken, anders zie je het niet goed)


Maar ja, van de andere kant...

Ik kocht op de markt witte aalbessen, groene kruisbessen, zwarte bessen, Pimientos del Padrón...


En zeer zeker niet te vergeten: het lekkerste (en ook nog gratis daarbij: het allermooiste) fruit wat er bestaat: Ume!

Zie hier (alle links hier in een nieuw venster)


(Pas morgenvroeg maak ik de foto's van al het spul wat ik kocht)

(Tamarillo, granadilla, gedroogde peer, Tellicherry-peper, Bärlauch nach russischer Art, Schweinskopfsülze, Rote Grütze, ach ach ach ach ach...)


Eigenlijk zou ik die Retteketet, Jonas en de Walvis (Jonas Fluit), Smak, Vreugdeloos, Huivers, Hoepel, Kleynst, Mossel (dat is De Walvis, maar goed...), Kleuter Woutwijk, Broekbaard, Boesje, Meneer Watkletstons en die Van Urmen eens moeten uitnodigen, dat die ook eens wat interessants te eten krijgen...

Maar ja, dan heb je je hele huis vol zitten met uit de mond ruikende versleten kunstgebitten en tweedehands korsetten...

Brrrr!




At een Braumeistersteak

Een Schweinesteak, biersaus (lekker!), Röstzwiebeln (gefrituurde heel dunne uienringen, erg lekker als "erbij" maar geen grote berg serveren aub), Speckböhnchen en Bratkartoffeln

Kortom de Gutbürgerliche Küche!

(Enneh, € 12 ja!)

Recept zie hier (alle links hier in een nieuw venster)


(Redelijk sjieke tent, en om 22.00 uur komen er nog eters binnen; prima toch?!)
(In Nederland schieten ze dan in de kramp...)




Prachtige markt...


Er was een Libanees met een grote kraam met gedroogd fruit, prachtig spul allemaal

Kocht er die heel kleine gedroogde vijgjes, gedroogde halve perziken (in Spanje hebben ze dat ook; Orejón, groot oor) en gedroogde perenstrips, anders kan ik het niet zeggen, foto komt


Ook kwa mosterdpotjes mooi gescoord

Osnabrücker mosterd, Thuringer zoete mosterd, en verdomd twee soorten Amerikaanse mosterd ("Made in the USA"): Ballpark mustard, en Shemps Old Fashioned mustard


O ja, en laurier-olijf zeep voor een vriendin
Uit Aleppo!

(Bestaat dat nog??)


Ik zag op die markt zwarte aubergines uit Sicilië
Meloen-grote ballen...