vrijdag 10 juni 2016

Restaurants



Cecina de vaca
Berglucht gedroogd rundvlees uit León, Spanje


en een gezellige borrel

Van die borrel de plaatjes



Eindelijk eens gegeten bij Ikea, zal ik maar zeggen

Want dat is dus echt drie keer niks

Asperges waar je een knoop in kon leggen
Sperziebonen idem
Tot pap gekookte zalm
Die befaamde balletjes, dat is inferieure structuurloze vage fabrieksrommel, met ook nog eens een rare munt-dille smaak
Zeer vaag soort saus erbij
Appel-notentaart die vol zat met vies-zoete pudding

Kortom kleuterkoken

En niet goedkoop ook hoor!

De friet was OK...



Erg lekkere peren-cider
Hanos


Die Broekbaard, die ging ergens eten waar het draaide om de garingstemperaturen

Dat je dus kan kiezen tussen dingen die op 20° of op 60° of op 200° gegaard zijn
Interessant, zullen we maar zeggen

Precies iets voor volk wat de ballen verstand heeft van goed eten, en een afleidingsmanoevre nodig heeft

"Drankjes laten op zich wachten, wijnen komen na het gerecht, dan raakt er ook nog een bonnetje kwijt waardoor het helemaal lang duurt, maar de bediening maakt dat ruimschoots goed door gewoon heel leuk te zijn" waarvoor je wel "vier uur lang in de dreunende herrie moet zitten"

Als je zoiets als culinair recensent uit je strot krijgt en op papier ook nog, dan ben je niet meer dan een culinaire zak

Garingsmethoden of niet, "alles komt lauw op tafel, maar het zijn leuke gerechten"

Restaurant C, Amsterdam
Cijfer 7,5

Leuk sommetje toegestoken gekregen zeker



Zweedse kaas, Ikea
Boven Präst, onder Herrgård
Lekker, apart, maar niet iets wat je blijft eten
Ze zouden die enorm lekkere Zweedse zoete gatenkaas moeten verkopen


Maar goed, die Broekbaard die blijft dus gewoon dooreten

Restaurant DS in Amsterdam

En ja hoor, alweer een oude fabriekshal met buizen aan het plafond
Dat zo iemand niet ziet dat de gemiddelde krantenlezer daarover allang is platgeluld...

Verrassingsmenu, nooit heengaan dus

"lekker zoute linzentapenade met gekookte rogge"
Dat die tiepe niet inziet dat dit het soort gerechten zijn die je voor € nul maakt maar waarmee je de culinaire onnozelaar kunt épateren...

Langoustines met biet...

"Chile acho"
Ancho, ja
(die ook nog in "plakkerige jus verwerkt is")

Oost-Indische kers die het niet lukt "om een brug te slaan tussen yin en yang"
Godsammekrake, de ontsnapte zwatelkop...



Jamón turolense, ham uit Teruel, deze uit Calamocha (de beste)
Stukken beter (vinden ook de Spanjolen zelf) dan die zwartpoot hype

In Teruel zijn de mensen enorm beleefd
Zitten er 's avonds twee meiden in een perk te plassen, zeggen ze keurig Goedeavond meneer!


Ik stap in de sneltrein ipv de stoptrein, ach denk ik, ga ik lekker in Leeuwarden dineren

Mooi uitziende tent t.o. het station
"Van Buren"

Escargots (6, € 11,50)
Merlot (€ 4,50)

Escargots konden niet slechter
Pappig
Slap smakende, zowat knoflookloze boter

Geen brood
"Hoezo wilt u daar brood bij meneer??"

Merlot prima



Uitstekende Txakoli
Hanos


Even een bloemlezing uit die recensies van Smak

Die restaurants, daar moet je heen, woehahahahahahahahaha!


Zoetzure koolraap, crème van pompoenpitten, makreel in zuur rabarbersap, zeekraal met monniksbaard, zuurzoete rozenbottelsorbet
Choux, Amsterdam

Aloha Tropicana, Rotterdam
Een "duurzaamheidsparadijs", doemenelol...
Op de huid gebakken kabeljauw in kokos-venkelsoep
Gegratineerde Mont d'Or (eind april!!)(Idem dito Cottontree Mer in Scheveningen!)

"Bijdetijdse" keuken van Rantrée in Maastricht
Gebrande prei
Lichtzure beurre blanc
Zoete peterseliewortel
Crème van zeekraal
Sinaasappel met tom kha kai
Risotto met biet, koolrabi en koolraap (gadverdamme! kan het smeriger!)

Sorbet van boomtomaat; tamarillo, ja
Boomoor; muizenoortjes ja
"flanksteak (vinkelap)"; Flanksteak is Bavette d'aloyau, en Vinkelap is Bavette de flanchet, ja, culinair minkukel
Le Vin'x (als je zo'n naam leest dan moet je schielijk doorlopen), Den Haag

"Er zijn drie menu's. Wat er in zit staat er niet bij"
Een saus van Pernod en Noilly Prat, kan het stompzinniger
"gekonfijte mosterd", de kletsmajoor
"boter die verbrand is en daarna gezeefd"
Waar hebben ze die Broekbaard uit het borrelende veen getrokken...
Breda, Amsterdam
Goeie tent hoor, enkel die recensent slikt zijn pilletjes nooit op tijd

Rauwe langoustines tussen laagjes lange vingers en courget
Mascarpone bestrooid met koffiepoeder
Spruitenblad en gefrituurd boerenkoolblad
Roomijs van buffelmelk met lavasblad
O ja, en dan steeds dat eeuwige "kaki (een tropische vrucht)" en "pomelo (een soort grapefruit)"; dat is typisch voor domoren; die denken altijd dat anderen nóg dommer zijn
Fitzgerald, Rotterdam

"Beef Wellington in een krokante deegkorst"; geen bladerdeeg, geen duxelles, geen ganzenlever... Beef Lulmajoor
Shared dining ook nog, moet je met mongolen samenzitten
Met "harde loungemuziek"
The Duchess, Amsterdam

"Jiu.nu in Eindhoven heeft 170 wijnen op de wijnkaart en meer dan 30 open flessen"; ben je dan een proleet of ben je dan geen proleet als je daar gaat eten?
"Een tafel met een bamboeprint tegen een wand die afwisselend groen, blauw en paars wordt aangelicht"
Een Chinees met "zelf gemaakte zuurkool"
"gnocchi op smaak gebracht met garam massala [masala, ja], vadouvan en zuurkoolsap"
"een geinige hartig-zoete marshmallow van krab"

Een ding mensen: die Smak is uiterst nuttig
Als die z'n verwaten harses in een restaurant heeft binnengestoken, dan weet je een ding heel erg zeker: nooit never ever daar gaan eten!

("Iens laat restaurants beoordelen niet door professionele inspecteurs maar door gasten zelf"
Kan je nagaan wat een shit het is... Minstens zo grote shit als de shit van Smak zelf...)



Rendierworst
Ikea
Erg lekker


Die Huivers van de Volkskrant, daar moet je eens op zoeken, zijn naam (gewoon huivers hoor) + volkskrant + philadelphia

Daar zit ie om de haverklap, al jarenlang

En dan, NB als "culinair expert" (woehahahahahahahahahaha!), Godverdomme nóg niet weten wat de Philly lean is...

(Dat zoekt ie vanavond op, woehahahahahahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!)

(De culinair geroosterde eikel...)