Vandaag weer plaatjes van de inkopen in Osnabrück
Zomerse kutweer recepten
Geitenkaas-paprika taart
Maak brokkeldeeg / kruimeldeeg / zanddeeg (hartig natuurlijk) en bedek daar de bodem en de wand van een lage ovenschotel mee.
Bak het deeg blind op 200 graden, met bonen erop, tot het mooi goudbruin is.
Laat koelen.
Gril rode paprika, laat koelen, pel en snij aan stukken, of gebruik paprika uit blik (Aldi is de beste maar die hebben ze alleen maar soms; koop dan meteen 5 potten).
Beleg de bodem van de taart met stukjes paprika.
Meng zachte geitenkaas met eieren (een ei op 75 gr. kaas), en kruid met peper, zout en dragon.
Vul hiermee de taart en bak een klein kwartier op 200 graden.
Gegrilde heilbot
Kwast de heilbotstukken in met rijstkaf- of druivenpitolie en schroei snel aan twee kanten dicht op de BBQ, of bij kutweer op de grilpan.
Z/p.
Laat daarna in totaal hooguit acht minuten liggen op een minder warme plek, zes als de stukken niet al te dik zijn. Draai wel een keer minstens.
Serveer met sjalottensaus, koude gebakken stukjes gekookte ham aangemaakt met een vinaigrette (als garnituur), en met schijfjes gefrituurde aardappel.
En de groente?
Zegt die ober tegen mevrouw Reagan And the vegetable, madam?
He'll have the same.
Doe trouwens maar sugar snaps.
Borbonese peper, Oerwoudpeper, Madagascar peper, Wilde cubebe
(Ik kocht een tartaartje om die peper te proeven
Ik denk ik ga toch eens wegen
12 gram verpakking op 65 gram tartaar
Dat is 1/5 Godverdomme!
20%!)
Komkommer uit de oven
Duitsland
Snij een komkommer in de lengte door en verwijder de pitjes door ze weg te schrapen met een dessertlepel.
Bestroot met wat zout, laat 10 minuten liggen, spoel goed af (met dat zouten wordt het wat steviger).
Dep goed droog en vul de holte met broodkruim, gemengd met gehakte ui en wat groene kruiden.
Giet er gesmolten boter over en bak in de oven op 180 graden tot de vulling goudbruin is.
Serveer met zure room waardoorheen wat gehakte verse dille is geklopt en iets witte basterdsuiker.
Koningsoesterzwam
Mais-fusilli met doperwten en Parmezaanse kaas
Bak in olijfolie ui en knof.
Kruid met iets komijn, wat gebroken korianderzaad, laurier, iets kruidnagel, iets foelie en flink cayenne-pepertjes (gebroken).
Voeg witte wijn en bouillon toe, breng aan de kook met wat groene kruiden erbij, laat inkoken.
Kook de fusilli.
Warm doperwten op in de ingekookte saus, roer er de uitgelekte fusilli doorheen, doe alles in een ovenschaal en gratineer snel.
Serveer met Parmezaan en Pesto calabrese, Pesto piccante.
Links een Tamarillo (boomtomaat, zoete aubergine)
Rechts een Grenadilla, soort passievrucht
Nijlbaars met groenten
Maak een ovenschotel van diverse stevige groenten (paprika, ui, courget, aubergine...); besprenkeld met olijfolie (en daarna omgeschept) en gekruid met groene kruiden, p/z.
Bak de groenten in een hete oven tot bijna gaar; schep regelmatig om.
Voeg vloeistof toe aan de groenten om het iets sauzig te maken (bouillon, wijn, tomatensap..); breng op het vuur aan de kook.
Snijd dikke filets van nijlbaars in blokjes en pocheer ze bij de groenten.
Roer wat half pikant paprikapoeder door het mengsel en proef op zout.