donderdag 15 augustus 2013

Mail



Heel goede Chinese mie.
Je moet het eerst in heet water weken, voordat je het kan koken.
NB Niet van durum tarwe! Hoe kan het.
Vergelijk met de volgende foto.
Die hoef je enkel in kokend water te gooien en klaar.

Eetsnob goes Thai

Rundvlees met knof en ui
Zie hier (alle links hier in een nieuw venster).

Hapjes
Zie hier.

Eten uit een kokosnoot
Zie hier.

Thaise nasi
Zie hier.

Terug in Europa
Vissalade uit Malaga
Zie hier.


"Mie Origineel"
"merk atoom bom"
(cap [tsjap] = onomatopee = klanknabootsing = stempel = merk)
Bulan is in het Maleis maand, maar in het Javaans niet.
Dit is van die parboiled mie zeg maar.

Weekend

Gastronomisch België
Zie hier.

Zeeuwse mosselen
Zie hier.

(Als dat zo blijft, dat je door moet klikken, dan is het hier snel gedaan met Weekend...)

Weekmenu!
Altijd fantastisch. Doorklikken niet nodig.
Zie  hier.
En hier.

Frietproblemen
Zie hier.
Nou, niet bij mij vanavond, bij de mosselen in De Koninck gekookt!

Voor allen wat wils
Zie hier.


Een dezer dagen Gâteau Basque bakken...
Zie hier.
Lees hier.
Ongelofelijk hoeveel recepten je vindt zonder amandel erin...

Culinaire Nieuwsbrief

BBQ vlees
Zie hier.

Franse kaas
(niet "kaasjes", ja)
Zie hier.

Appelsap
Zie hier.


Gerookte zalmmoot van de markt

Diversen

(Weggeflikkerd Foodies Magazine en Vanilla Venture webwinkel)

Over vis gesproken,
John West
Zie hier.

Bier in Brussel
Zie hier.

Kokswereld productenkalender
Zie hier

La Tulipe
Zie hier.

Foodlog
Zoals altijd zo interessant dat je pas de volgende dag wakker wordt zie hier.

Bordeaux Wijnreizen
Nog steeds geen on-line versie van de nieuwsbrief.
Vraag het hier aan.
Hieronder de Bordeaux wijnprijzen.
Giscours, waar ik werkte, staat er nog net op...