vrijdag 2 april 2010

DVD's en nog 'ns DVD's...


Ging nog even op de bieb kijken of er nog wat was aangekomen, en zie: door toeval was er van alles tegelijk aangekomen. Dingen die ik meer dan een maand geleden bestelde tot dingen die ik eergisteren bestelde. En ik hèb nog Être et avoir liggen...
Ff volhouden mense; veel film eerst, maar er zal redelijk wat bij zitten wat je niet kent maar zeer de moeite waard is.

Good Bye Lenin!, een werkelijk ongelofelijk leuke film. En ik ken de DDR van toen de DDR nog de DDR was, en alles klopt. Alleen die kop van die nieuwslezer al...



De Avonden. Verheug me op Rijk de Gooijer. Geen plaatje van de film te vinden.

The French connection. Hackman! Meest spectaculaire achtervolging ooit!



Achtervolging hier (alle links hier in een nieuw venster).

The Warlords. Geen idee. Oorlog in Japan zeg maar.

Appaloosa, western, geen idee.

Nicholas Nickelby. Moet mooi zijn.

Hannibal rising. Geen idee.

Schertz, Zatire en Yronie. "[...] de oude heer Bussink, moeder en zoon Carla en Frank van Putten en Dirk, die bewijst dat hij niet van de straat is door het alfabet te boeren".

En nu the top of the bill. Bestelde, wat erg ingewikkeld was, Fitzcarraldo (Werner Herzog, Klaus Kinski; Kinski was -echt- gek en alleen Herzog kon hem sturen), en wat krijg ik? Een doos met vijf DVD's, alle films Herzog - Kinski!

Aguirre, der Zorn Gottes, 1972



Nosferatu: Phantom der Nacht, 1979



Woyzeck, ook 1979



Fitzcarraldo, 1982



En tot slot Cobra Verde, de groene cobra, 1987, nooit van gehoord.



Fitzcarraldo, of beter: tijdens de opnames, waar Kinski blijkbaar iemand heeft willen laten vermoorden, hier.

Recept. Eindelijk!
Zwitserse kliekjesschotel
Meng in een ingevette ovenschotel kleine blokjes gekookte aardappel, een grof soort gekookte pasta, blokjes gekookte en/of rauwe ham en blokjes peer van een stevige en niet te zoete soort.
Werk er peper, zout en nootmuskaat door, en eventueel losgeklopt ei.
Zet een minuut of acht in de oven, op 180 graden.
Bestrooi met geraspte belegen Appenzeller en laat die in de oven smelten.

"Waar dacht jij dan, dat die Zwitsers hun geld mee verdiend hebben? Met koekoeksklokken??"



Morgen classificatie Formule 1... Kijk ik om 09.00 of om 14.00? 14.00: je loopt de kans dat je op het nieuws ongewild hoort wie...



Die witte bonen van gisteren, soissons, grote Franse, die niet gaar wilden worden.

Olijfolie, ui, knof, tomatenpuree, tomatenprut, basilicum - oregano - bergbonenkrijd, forsch rode wijn en wat groentenbouillon, cayenne-pepertjes, wat geplet korianderzaad, zoet paprikapoeder, langzaam inkoken.
Ovenschotel, bonen, Brie.



Niet vergeten dat het restje, morgenmiddag, niet in dat (metalen) schaaltje in de magnetron mag!

Passion van vandaag komt dadelijk, ik bedoel morgen voor jullie.

Mooi: Andere Achterhuizen. Hier. Google ook, en zie ook Trouw hier.

Recept. En dat is dan het laatste met een Z. Morgen beginnen we met A.
Zwitserse kotelet, côtelette Suisse
Snijd kalfskoteletten over het platte vlak tot aan het bot in tweeën.
Leg een plak Parma-ham en een plak Gruyère in de kotelet, sla dicht, peper het vlees en zout het heel licht, en bak het dan in hete boter gaar, eerst op hoog vuur en dan op laag vuur.
Vergelijk met Cordon Bleu. Ja, de echte dan dus, niet die zooi van de "ambachtelijke" slager.



Zelfs een heel gewone simpele kalfskotelet kan je bij zo'n zeikerd niet krijgen. Laatst nog. "Ik had graag twee kalfsoesters". -"Dát verkopen wij niet meneer!" Op een toon alsof ik om gerookte olifantelul vraag...