maandag 19 oktober 2009

Links en eend


Eerst drie links uit Trouw.
Historische moestuinen hier (alle links in nieuw venster op dit blog). Geen best gemaakte site trouwens.
En de relitest hier.
En Bijbel en cultuur, erg mooie site, hier.



Kokkel

Recept
Spinazie-risotto
Maak een risotto met ui en knoflook.
Als de rijst bijna gaar is er geknipte spinazie doorwerken.
Proeven op zout en peper, en serveren met grof geraspte kaas.
Sprinkhaan
(Verkrijgbaar bij dieren-speciaalzaken als reptielen-voedsel.)
Dood de sprinkhanen door ze in te vriezen.
Ontdooi, trek vleugels en poten van het lijf.
Bak, samen met stukjes knoflook, in olijfolie.



Tempeh

Janneke, NRCNext, had vandaag een mooi Portugees eend-recept.
hier.
Ik postte er een ander Portugees eendrecept, wat ik hier al eens eerder postte, maar het is de moeite waard.
Eend op de manier van Albufeira
Braad in een hoge aardewerken pot een eend rondom aan in boter, met blokjes rauwe ham (niet gerookt), ui en iets kruidnagel.
Blus met Madeira, doe er champignons bij en plak de deksel met een bloem-watermengsel op de pot.
Laat een uur of anderhalf garen in de oven op ongeveer 170 graden.
Steek het deksel los met een stevig mes, haal de eend uit de pot en houd warm.
Ontvet de inhoud van de pan, doe er truffelstukjes bij, wat bouillon en wat tomatenpuree.
Kook in en serveer met de eend.