dinsdag 27 oktober 2009

Nog geen idee...


Vergat bij die toegift gisteren lamskop. Aten we ooit op de Eetclub. Search the blog op harses.

Vandaag: moet nog iets verzinnen met witte kool, aardappelen en geraspte kaas.Onder die kleine kopjes, dat zijn kalfskloten.

Recept
Stoofperen, aardappels en komijnekaas uit de oven
Snijd aardappels in blokjes (biologische; met schil), doe ze in een ovenschaal, hussel er olie door en zet in de oven (200 graden).
Als de aardappel juist begint te bruinen stukjes stoofpeer erdoor husselen, met schil en zonder klokhuis.
Regelmatig omroeren.
Ui aanbakken in olie, knoflook erbij, wat kruiden (peper, nootmuskaat, kruidnagel, paprikapoeder) en een bouillonblokje.
Omroeren, scheut witte wijn erbij en flink mosterd, omroeren en inkoken.
Dit mengsel over de ovenschotel, als de aardappelen zowat gaar zijn (en de stoofpeer dan dus ook), en daarover flink komijnekaas raspen.
Gratineren.Artikel in Trouw over Iraanse fotografie. Niet goed over nagedacht.
Links.
Hier (alle links openen in nieuw venster)
Hier maar dat is hetzelfde als je die tentoonstellijng gevonden hebt
Hier maarhet komt er pas begin november op te staan
Hier maar dat gaat over Laos
En dan nog www.parisphoto2009.fr/ maar dat klopt niet.
Nou nou Trouw...
Je kan beter maar zelf googelen...Bladerde nog even in dat Super de Boer blaadje, wat overigens LekkerLeven heet. Kloosterbrood, daar ging het over. Erg lekker brood, en ook dat Oerbrood van hun.

In dat AH blaadje (mooiere foto's en mooier vormgegeven) een heel verhaal over pompoen. Geroosterde pompoen met rozemarijn (geroosterde pompoen is ook erg lekker met kaneel en ook nog nootmuskaat of korianderzaad of kruidnagel; goed ingevet, kruiden erop, oven 160 graden; Frans), pompoensoep natuurlijk (altijd in grove stukken koken met vel en pitten; alrijd koriander gebruiken); gevulde pompoen (rijst, rozijnen, tijm, gorgonzola; hmm, kweenie).

Hier ontbreekt natuurlijk dat enorm lekkere pompoenbrood!
En ook aardig: een courget tot zeer fors laten uitgroeien en kap eraf, uithollen, vullen met gehakt, ui, knof en blokjes vruchtvlees. P/z...