maandag 21 januari 2008

Wat had ik nog?


O ja, dat vertelde ik gisteren aan iemand.
Ik hou niet van ingewikkelde recepten maar soms kan het alleen ingewikkeld. Meloensoep bv.
Bak in wat boter fijngesneden ui zachtjes aan en voeg even later ook fijngesneden knoflook toe.
Kruid met zoet paprikapoeder, verse tijm, gebroken korianderzaad, witte peper, en met iets gebroken venkelzaad, laurier en rozemarijn.
Bak kort stukjes goed rijpe meloen van het deel dicht tegen de schil aan mee en prak ze dan.
Blus af met droge witte port of met sake en giet er mooie groentenbouillon bij.
Pocheer er bolletjes niet te rijpe meloen in, gesneden van het binnenste deel van de meloen, en bind met crème fraiche.

Maar goed. Dat maakte ik ooit in een restaurant.
En toen kwam er een vrouw binnen met haar dochter, en die bestelden dat.
Die vrouw was blind.
En die noemde al, AL de ingrediënten op.
Behalve de witte port. Logisch, dat had ze nog nooit geproefd.