woensdag 2 januari 2008

Herder


Een jaar of tien geleden werkte ik als schaapherder in de Pyreneeën en zo kwam ik op het jaarlijkse schaapherderfeest in Huesca.
Dit was het menu van de dag, de titels van de afdelingen letterlijk vertaald.
06.00: Klein ontbijt (koffie, brood, ham en kaas)
08.00: Groot ontbijt (broodsoep; linzen met verse worst en koteletten)
10.00: De slok van tien uur (gebakken lamslever en -hart, bloedpudding, brood)
12.00: Maaltijd (soep met vermicelli; frechura [baksel van brood, bloed, eieren, kaneel en peper])
14.00: Slok van twee uur (kaas, brood en sopavin [oud brood in wijn])
16.00: Middageten (gebraden vlees, salade, brood)
18.00: De slok van de muilezel (worst, brood en "extra wijn")
20.00: Avondeten (soep; groenten met aardappelen; menudo [poten, kop, pens])

Burp...