zaterdag 5 januari 2008

Bladerdeeg met garnalen


Lekker!
Eerst bak je twee uitgerolde (met bloem!) bladerdeeg-plakken in een ingevette ovenschotel.
Dan bak je in olijfolie ui, knof, wat kruiden, wat lombok, ff roeren, dan het water uit een blikje garnalen erbij (als zout).
Dat spul gaat op de laatst gebakken bladerdeeg-plak, die je alleen maar omdraait en ff na-bakt, in een andere ovenschotel.



Dan bak je gehalveerde goed rijpe kerstomaatjes (wel Tiny Tom of zo nemen), met wat olijfolie omgehusseld, droog.



Die gaan dan over de garnalen etc.



en daar gaat de andere deegplak op, omgedraaid



Alle handelingen op 180 graden.

Verse garnalen zijn natuurlijk beter, maar in een gerecht zoals dit is het onzin grijze te gebruiken. Dus roze. Verse? Nou nee; die hebben van Thailand naar Nederland gereisd en van daar weer op en neer naar Marokko. Of zoiets.
Beter uit blik dan.