zondag 6 januari 2008

Trieste dag...


Goeie vriend overleden.
Vijf dagen geleden nog daar gekookt, waw-avond...

Van wat ik allemaal voor hem heb gekookt vond hij het lekkerst de paddestoelen-risotto.

Gebruik voor risotto risotto-rijst (en voor paella paella-rijst. Rijst die volgens de verpakking voor beide gerechten kan worden gebruikt is rijst die nergens voor dient.
Gebruik desnoods Amerikaanse of Surinaamse rijst voor beide gerechten).

Risotto iha.
Ui + knof en/of groenten aanbakken in milde olijfolie.
Ongekookte rijst er in opwarmen.
Witte wijn erbij, scheutje voor scheutje en roerend en steeds bijna droogkokend.
Op het laatst wat boter erdoor werken en eventueel serveren met gemalen kaas.

Paddestoelen-risotto.
Bij de ui en de knof: de stelen van de paddestoelen.
"Witte wijn erbij" = witte wijn + paddestoelen-fond, van AH bv.
En dan tegen het einde de koppen van die paddestoelen erbij, natuurlijk.

Kaas erover ook nog? Geen idee. Dat laat ik graag aan jullie over.