donderdag 3 januari 2008
Uhh... Hoe doe je dat?
De 17e januari Eetclub, de 18e ook grote catering voor een andere club.
Ongelukkig, vlak na elkaar.
In mekaar schuiven? Of beter: het menu van de Eetclub (waar ik over ga) in dat van die andere catering (welk menu is vastgesteld) schuiven?
Eetclub was:
Borrelhapje: Beef jerky.
Artisjok en Noilly Prat (droge Franse vermouth)-roomsaus, of quenelles (ongepaneerde gepocheerde kroketten zeg maar) van riviervis, in dit geval snoekbaars, in Loirewijnsaus
Wild zwijn met kastanjepuree, spruitjes en spruitjes-alternatief.
Kazen, Italiaanse of Engelse.
Proeverijtje: krupuk met plum sauce, hoisin, oyster sauce, mirin, petis udang, tamari, you name it.
Roomijs van gedroogde pruimen.
Zoete patxaran
Dag erna: keuze-menu.
Borrelhapjes
Verse dadels, gevuld met Roquefort
Tomaat, mozzarella, basilicum
Gemarineerde champignons
Gerookte heilbot, radijs
Gerookte biefstuk van Schotse Hooglander
Voorgerechten
Salade van witlof en Spaanse blauwschimmelkaas, met noten en rozijnen; toast
Tonijn, kabeljauw en garnalen, gemarineerd in citroensap; toast
Wildbouillon met madera en venkel; toast
Hoofdgerechten
Diverse groenten, gegratineerd met saus van Limburgse kaas; aardappelkroketjes
Snoekbaars met tomaten-olijven saus; aardappelkroketjes; ratatouille
Lamsschouder uit de oven; oven-aardappelen met uien en knoflook; ratatouille
Nagerechten
Kaas-plateau; ciabatta
Vruchtensalade, gemarineerd in Earl Grey; slagroom
Kastanje-ijs, stoofpeertjes, slagroom
Denkdenk…
OK. Eetclub.
Borrelhapjes: de beef jerky stellen we uit. Gerookte bief van Hooglander daarvoor in de plaats.
Voorgerechten van “dag erna” hebben we (1 en 2) al gehad en voor wildbouilon kan ik niet genoeg botten en afsnijsel krijgen. Wordt een heel mooie tomatensoep. Echt heel mooi.
Hoofd. 1 hebben we al gehad, 2 idem, 3 kan ik niet genoeg krijgen. Wordt zuurkoolstamp met spek en worst. Eindelijk.
Kaas blijft zoals gemeld, Engels of Italiaans.
Proeverij'tje als vanouds; zie boven.
Na. 1 en 2 hebben we al gehad. En ivm. drukte ijsmachine kan ijs niet. Nou ja, geen gelul, bitterkoekjespudding met rum.
Zo.
Publié par Maarten à 18:10:00