donderdag 18 oktober 2018

Nederland's grootste culinaire nul



De foto's zijn een vervolg van de 15e
Chausson coppa, witlof, kaas



Pardon! Culinaire lul bedoelde ik




Oftewel Een Culinair Windei aflevering 4


 

Volkskrant vandaag

"Beproefd recept"

Interview van Otto Kleynejan door Smak van Dinter

Prachtig!
Nu kunnen we eindelijk weten wie van die twee de grootste culinaire lul van Nederland is!

Kijk, die Kleynejan kwaakt een enorm eind weg zoals altijd, maar Volkskrant's grootste culischrijver Smak interviewt hem...
En laat dus alle bêtises van Kleynejan door...

En dat de grootste culinaire aap uit de Volkskrant moest komen, dat wisten we al


O ja!

Oof is de fotograaf van het artikel, de bedgenoot van het Kokerellende Nijlpaard Yvet Retteketet!
(Die met Janneke Vreugdeloos vecht om de titel Grootste Culinaire kut van Nederland; kom ik op terug!)




Hou je vast!


Knakworst à la Créole
Knakworst met rijst


"Waar de aanduiding 'Créole' op slaat kan Kleyn niet verklaren. 'Er zit helemaal geen pittigheid in, dat slaat nergens op. Geen Creool zal hierin iets herkennen. Ik denk dat het gewoon een fantasienaam is. Het moest op een of andere manier exotisch klinken.'"


Dat je Godverdomme dikke culinaire boeken schrijft, pagina lange culinaire atrikelen en jarenlang restaurantrecensies, maar niet weet wat à la Créole betekent, dat is culinair Nederland, verdomd


Larousse gastronomique

"À la Créole is a term applying to various preparations which contain as a rule a rice garnish"


God God God wat een stel uit het veen getrokken culinaire debielen...
Niks nul niente culturele bagage...
Ongetwijfeld opgegroeid in een steuntrekkersfamilie...




Over dat artikel zullen we het verder maar niet hebben
"Hoe profileren wij ons zo goed mogelijk als ignorante apen"

"Boudin is Franse bloedworst", de ontzagwekkende kwaakstraal
Boudin betekent worst, boudin noir is bloedworst  

Een hele vieze man ook
"Eend met olijven": borstjes, stukjes, borstjes, borstjes, pannetje, eendjes, borstjes
Het lijkt Godverdomme Bob en Daphne wel...


Maar goed

Ik zal u niet langer op proef stellen

Kleynejan is de grootste culinaire lul van Nederland!

Zie hier (alle links hier openen in een nieuw venster)

In deze serie worden steeds 50 of 100 pagina's van zijn Magnum Kwakus besproken
Aan het einde van elke aflevering een link naar de volgende

Eerste 100 pagina's 29 fouten
Tweede 37
Derde 35
Vierde 72
Vijfde 61
Zesde 46
Zevende 25 + (twee afleveringen want je krijgt koppijn en een beslagen tong) 43 = 68
Achtste 23 + (weer koppijn, nu met vlekken in het aangezicht en een jeukende hoofdhuid) 43 = 66

Uhh, mag ik even?
414 fouten op 800 pagina's!!!

Méér dan een op elke twee pagina's...




De pagina's 800 - 900 zal ik u sparen

Thema's: gezond, gastronomie, gemak, recepten (het woord), kinderen en eten, etiquette, tafelgerei, smaak en geur, lekker of vies

U zit niet te wachten op de mening van een culinair rochelende aap over zaken waar u liever zelf over beslist

Maar de volgende aflevering zal het weer raak zijn!
Culinaire fabels!
Dat is zijn specialisme woehahahahahahaha!!!!!




Dinsdag stond er een artikel in de Volkskrant

Boodschappen bootcamp

over die kwaakschreeuwer van Keuringsdienst van Waarde

Zoals het de Volkskrant waardig is: de ene achterbakse leugen na de andere politiek getinte

"Bruine bolletjes in de super zijn enkel bruin gekleurd; er zit geen volkorenmeel in"

Vandaag controleerde ik eea. bij AH, Aldi en een lid van de Superunie (zie de Superunie hier)

Overal bruine bolletjes verkrijgbaar
Ik heb het dus niet over "volkorenbolletjes" want ging er om dat "bruine bolletjes" niet echt bruin zijn itt "volkorenbolletje"; in de "bruine bolletjes" zou geen volkorenmeel in zitten

Stuk voor stuk hadden ze als eerste twee ingrediënten tarwemeel en volkoren tarwemeel, verdomd

Keuringsdienst van Waarde en de Volkskrant: van hetzelfde laken een pak

De oplichterij... De onuitroeibare geitewollensokkenterreur... De azijnpissers... De uitvinders zelve van de achterbakse stiekemheid...

Hoor hier!