zondag 3 februari 2019

Planning



Hebben ze tegenwoordig bij AH
Ik ga er pasta met mee maken
("Inktvis"; dat is octopus, Godverdomme...)



Wat staat er allemaal in de planning?


Pas op: ik bedoel niet die lijsten van vlees en vis en ei en... van dingen die we misschien nog eens gaan maken

Nee, ik bedoel wat ik op korte termijn ga maken, bijvoorbeeld omdat ik wat in de opslag heb wat niet al te lang moet liggen



Zie dus die octopus hierboven!


Ik ga winterwortel uit de Mouli Julienne (zie hier; alle links hier openen in een nieuw venster) opbakken met ui en knof in olijfolie

Die (voorgekookte) octopus kort opbakken in boter

Serveren met linguine!



Dit is kokosolie aangevuld met andere olie (zonnebloem, olijf)
Zodat het vloeibaar blijft
Niet slecht, als je ergens een kokossmaakje aan wil geven



Het meest fantastische wat ik in de planning heb staan eerst maar

Canard Parmentier


Ooit at ik in Frankrijk Hachis Parmentier, en dat bleek ongeveer hetzelfde te zijn als onze filosoof, maar dan met minder ui

Of althans: ik maak het met veel ui

Zie hier

Filosoof is met hachee, de Hachis is met gehakt

Ik maakte trouwens Hachis Parmentier au Riesling ooit
Ach ach ach ach ach...

Maar goed, die canard

Simpel, en het moet en zal moordend lekker zijn

Mijn variant

Stoof fors ui lang en langzaam in het vet van een pot Confit de canard

Maak een filosoof met lagen aardappelpuree, ui, en de geplozen Confit

God gadverdamme wat moet dat vuil vies lekker zijn...



Die zijn rond Kerst altijd in de aanbieding
Ik maakte er jam van
Prachtig exotische smaak
Volgende Kerst staat in de agenda Lychee sorbet



Morgen maak ik Char siu

Maar dan wel de echte


Niks kleurstoffen of niks bietensap

Een marinade van honing, vijfkruidenpoeder, yentafo (zie de foto's = het recept hier), Light soy, hoisin en rijstwijn

Met mie en Shanghai paksoy




Rookworst met stoofperen en ketjap


Die rookworst kocht ik voor een aanstaande rookworstenproeverij, omdat de normale rookworst van Hema onverpakt is, en dus zonder opgave van ingrediënten

Maar na navraag kreeg ik die ingrediënten keurig opgestuurd, dus deze worst gaat naar de gewone keuken

Partjes stoofpeer heel lang heel langzaam bakken in maiskiemolie

Ui en knof en een lombok meebakken

Partjes rookworst meebakken

Scheut Ketjap manis, scheutje Ketjap asin



Voor Tom yum
Staat een garnaal op maar het hoort met rivierkreeft
Niet die blokjes maar de soep


Wat nog meer allemaal?


Pannenkoeken van sagomeel, met Shrimp flavor crushed chili

Quenelles van kip

Provençaalse eieren

Inktvis met Chili paste with basil leaves
(Thaise basiel dan dus)

Bananenbloem in beslag gefrituurd

Baccalà mantecato

Rijst met Spigol

Varkensgehakt met Suen sum

Kalfskrabbetjes


Zo kan ie wel weer...