vrijdag 15 februari 2019

In de planning




Idli


Op de eerste plaats staat in de planning Idli cakes
Zie hier (alle links hier openen in een nieuw venster)

Urid dal (witte splitlinzen) weken

Linzen met wat water in de blender tot dikke pap

1 linzen op 3 idli rijst met water en zout in kommetjes stomen (kleinere rijstkorrrels dan idli bestaan er niet)
Genoeg water om de rijst te garen natuurlijk

Met kerrie, gemarineerde gefrituurde tempeh, en aubergine

Ik hou het kort
Ik was vandaag op grote-inkopen-en-daarna-fors-de-kroeg-in reis




Sepia


Met "Chilli paste with basil leaves"

En Thaise gebakken rijst en kouseband

Wat moet ik hier meer over zeggen?

Die Thaise Nasi goreng is niks speciaals

Kouseband sauteren, en stoven met die "Chilli paste with basil leaves" want ik wil die sepia op de bakplaat (die moet dus eigenlijk met die "Chilli paste with basil leaves")
Kruislings ingesneden aan de vleeskant
En dat ie dan nog net ietsje glazig is!




Zondag gaan we de correcte versie van iets wat in de Volkskrant verkracht beschreven stond maken,

Verse fettuccine met gedroogd geweekt gestoofd eekhoorntjesbrood en (parmezaan!)

Salsa Alfredo


Niet met room dus (dat hadden ze in de Gepeupelkrant wel goed)

Ik ga het serveren op zijn Italiaans: als koolhydrato voorgerecht, waarna een saltimbocca romana



Godverdomme wat was dit lekker...


Maandag dat wordt like wow man...

Parmentier de canard...


Filosoof zeg maar, forsch heel lang heel zacht gestoofde zoete ui (wat marsala erbij!), aardappelpuree, lagen, ovenschotel, paneermeel...

Maar dan dus geen runderstoof maar geplozen Confit de canard!

En die uien dus natuurlijk gestoofd in dat eendenvet!





Voor dinsdag heb ik een blik

Russisch paardenstoofvlees

waarbij zuurkool en Semmelklöße




O ja!

Wat is dat toch steeds, die Flikker Maastricht?

Zou dat die Onno hoe heet ie ook weer zijn, die burgemeester, die valse nicht?

Maar die is toch allang weg daar?