Idli
Op de eerste plaats staat in de planning Idli cakes
Zie hier (alle links hier openen in een nieuw venster)
Urid dal (witte splitlinzen) weken
Linzen met wat water in de blender tot dikke pap
1 linzen op 3 idli rijst met water en zout in kommetjes stomen (kleinere rijstkorrrels dan idli bestaan er niet)
Genoeg water om de rijst te garen natuurlijk
Met kerrie, gemarineerde gefrituurde tempeh, en aubergine
Ik hou het kort
Ik was vandaag op grote-inkopen-en-daarna-fors-de-kroeg-in reis
Sepia
Met "Chilli paste with basil leaves"
En Thaise gebakken rijst en kouseband
Wat moet ik hier meer over zeggen?
Die Thaise Nasi goreng is niks speciaals
Kouseband sauteren, en stoven met die "Chilli paste with basil leaves" want ik wil die sepia op de bakplaat (die moet dus eigenlijk met die "Chilli paste with basil leaves")
Kruislings ingesneden aan de vleeskant
En dat ie dan nog net ietsje glazig is!
Zondag gaan we de correcte versie van iets wat in de Volkskrant verkracht beschreven stond maken,
Verse fettuccine met gedroogd geweekt gestoofd eekhoorntjesbrood en (parmezaan!)
Salsa Alfredo
Niet met room dus (dat hadden ze in de Gepeupelkrant wel goed)
Ik ga het serveren op zijn Italiaans: als koolhydrato voorgerecht, waarna een saltimbocca romana
Godverdomme wat was dit lekker...
Maandag dat wordt like wow man...
Parmentier de canard...
Filosoof zeg maar, forsch heel lang heel zacht gestoofde zoete ui (wat marsala erbij!), aardappelpuree, lagen, ovenschotel, paneermeel...
Maar dan dus geen runderstoof maar geplozen Confit de canard!
En die uien dus natuurlijk gestoofd in dat eendenvet!
Voor dinsdag heb ik een blik
Russisch paardenstoofvlees
waarbij zuurkool en Semmelklöße
O ja!
Wat is dat toch steeds, die Flikker Maastricht?
Zou dat die Onno hoe heet ie ook weer zijn, die burgemeester, die valse nicht?
Maar die is toch allang weg daar?