Nog niet gelezen
Belangrijk als tijdsbeeld
Video's
Kweepeer
Zie hier (alle links openen hier in een nieuw venster)
O jee, dat zijn die suffe wijven weer die niks weten maar denken dat ze alles weten
Zo van Iedereen is dom (wat betreft Marokkaanse en zo producten) dus wij zijn slim
"eigenlijk ook een Hollandse groentefruit"
"Het is vooral een voorjaars- begin van de zomervrucht" de ontzagwekkend onnozele hals...
"beroemde Marokkaanse zoet-hartig combinaties", ja, enkel Marokko ja...
"membrio", membrillo ja
Wat een suffe doos...
Fantastisch!
Wedden trouwens dat geen enkele Nederlandse culischrijver ooit iets van hem gelezen heeft?
Vijgen
Zie hier
Shit, dezelfde culinaire truzen...
"Eigenlijk kopen wij in Nederland niet zoveel vijgen omdat we ze vaak niet zo lekker vinden"
Nederlanders vinden vijgen meestal niet lekker
1/3 van de woorden
"dat het sap er bijna uitbarst"
Ooit een vijg met sap getroffen?
Verse vijgen in tajine, het culinaire veenlijk...
Nog niet gelezen
Maar wel een monografie, en dat zoek ik
Dadels
Zie hier
Bij de baard van de profeet, houdt dat nooit op?
Alsof de dadels in het Midden-Oosten, de zwarte dadels (zie hier), vergelijkbaar zijn met Deglet nour...
Dat Medjoul dadels minder zijn dan Deglet nour, dat is net zoiets als zeggen dat bruine bonen minder zijn dan linzen
Dat die kleine dadels uit Irak "nare dadels om op te eten" zijn betekent iets heel simpels: mevrouw denkt dat die worden gekocht omdat ze het goedkoopst zijn, maar wat die suffo niet weet is dat je juist die in de tajin gebruikt, niet om ze te eten maar voor de smaak die ze geven
Dat Sokari dadels in prijs middenklasse zouden zijn...
Zie hier zou ik zeggen, de onnozele hals...
Geen woord over gele dadels, die Turken en Marokkanen veel verkopen
Zie hier
Ben ik aan het lezen
Je wil niet weten hoeveel soorten deeg ze daar kennen...
Granaatappels
Weer die kwaakwijven!
Zie hier
"Wat kun je met granaatappels", "kun"...
Een T er achter zetten zou ik zeggen
Wel vertellen hoe het moet, maar laten zien ho maar want dat kan ze niet, want anders zou ze staan te pralen
"in granensalades", Janneke Vreugdeloos komt klaar...
Paar aardige dingetjes
Inktvis gevuld met varkensgehakt...
Vijgenjam, rozenjam
Het zijn net van die aasvliegen, die krijg je ook niet weg...
Zie ze -en nu voor de allerlaatste keer forever- hier
Vijgenjam met sesamzaad en anijs, gelul
Sesamzaad, en eventueel noten (pas op, dat kunnen pinda's zijn en dat smaakt niet)
Neem pistache of anders walnoten
En rozenjam is natuurlijkl geen rozenjam maar met rozenblaadjes geparfumeerde suikerstroop
"voor ons nieuwe boek", Gristus, ook dat nog!
Godgodgod...
Meerdere aardige ideeën