donderdag 13 oktober 2016

Kranten



Al die nieuwe stations die ik zag, daar kom ik nog op terug
Vandaag vast wat foto's


De recepten


Ik was weer op reis en kocht alle kranten en scheurde er alle recepten uit


NRC / NRC Next

Geroosterde broccoli

Sam de Voogd


"ik vind het vrij veel moeite kosten voordat tofu echt lekker smaakt"
Ja Jezus, als je niet kan koken...

"Voeg azijn, stroop, peper en zout toe"
Nergens in de ingrediëntenlijst stroop te bekennen

Prei karameliseren, broccoli koken, inkepingen in de stronkjes, die vullen met prei, halloumi en salie
En dat moeten we geloven, lazer op!

Olie en p/z erover, oven

Janneke Vreugdeloos zou er ook nog pijnboompitjes over strooien, en wat die vuile kop van die Broekbaard ermee zou doen, dat zal ik u besparen




Metro

Vegetarische lasagne

Fajah Lourens
Faja Lobbi...

Een recept van die suffe truus van dat suffe Killerbody boek

Ik maakte vroeger wel vegetarische lasagne, en dan was een heel belangrijk ingrediënt stukjes broccoli-stronk, dat was essentieel, dan aten niet vego's het ook met plezier

Courget, paprika en ui blakeren
En dan wel pellen zou ik eraan toevoegen
Ovenschaal, lagen van die groenten met olijfolie, tomaat, Mozzarella, "Italiaanse kruiden", "een heel klein beetje tomatensaus", Mozzarella, oven

Wat heeft dat met lasagne te maken?




Trouw

Paprikasoep

Sonja van de Rhoer

Heb ik vroeger ook veel gemaakt
Altijd met "drie paprika's": paprika, paprikapoeder en Turkse paprikapuree, dat laatste als allerbelangrijkste ingrediënt

Het recept hier is geen paprikasoep, dat is soep met paprika
"om je huid langer jong te houden", Gristus

Gele paprika's, ui, knof in grove stukken

Opbakken met olijfolie...
Bouillon, p/z, 20 minuten

Pureren
(Ik bracht er dus de paprikasmak in met die puree, en daar dan stukjes paprika bij, veel mooier en minstens zo goed voor je huid!)

Witte port (gebruik ik altijd in meloensoep), peper, honing(??)

Serveer met geitenkaas (Jezus, vandaar die honing) (nou ja, "vandaar"...)




AD

Bietenwraps

Jannie van der Heijden

"Wortel en bietenwraps die voor 45% uit groenten bestaan nu in het versvak van de grotere supermarkten"
Ik ben op weg!
(Uhh, hoezo, "vers"?)

Geitenkaas brokkelen over de wraps

Stukjes walnoot, honing, chilipeper (wat zijn het toch allemaal culinaire krukken...)
Icebergsla, oprollen

Wat heeft dat met bieten te maken??
(Ook geen bieten in de ingrediëntenlijst)

"Ook lekker met gebakken ei, spek en rucola, of met een haring en bieslook erop"

Bietenwraps...




Dagblad van het Noorden

Geroosterde worteltjes

Klaas Kasma

Dat "oranje wortels werden ontwikkeld als eerbetoon aan het koningshuis"
Dat komt ervan als je in het noorden woont, dan krijg je dat soort waanideeën met dat vuile weer

Niet te grote wortels (ontbreken in de ingrediëntenlijst) kort koken
Koudspoelen

Olijfolie mengen met honing (daar heb je hem weer) en sesamzaad
Wortels erdoor
Ingevette bakplaat
Oven
15 minuten

Serveer met yoghurt met munt

Laat maar




Volkskrant

Kip uit de oven

Ja, het heet anders, maar wat moet je met een titel als "Voor diverse pluimage" nadat je het recept gelezen hebt?

Marcus Snuivers

Nadat ie die BBQ, die zo groot was dat die met een hoogwerker op zijn dakterras gezet moest worden, afgewerkt had zit ie nu in de "oversekste hitte van de mediterrane zomer" met zijn jaarclub in de Luberon "in een voormalig klooster"
Hoor mij eens!
"een melancholiek oktoberzonnetje"
Kwaak!
"terwijl zachte wind door cipressen op ons erf waait"
Kwaak!

Braadslee, olijfolie, ongepelde knof en tijm

Kipstukken olijfolie en p/z
In de braadslee, oven

"collega Kleyn schrijft een kortere braadtijd voor"
Ja Jezus, die kan ook niet koken...

Bedruip af en toe

"Rangschik alles op een serveerschaal"
Wat is dit voor stiekeme nichtenpraat voor een corpsbal, ja??

Aanbaksels met witte wijn losroeren
Rode wijn natuurlijk!

"Lekker met rustiek brood", de zak




Telegraaf

Appeltrut

Felix natuurlijk

Altijd de beste, ook nu weer
Ja, vergelijk dit recept nou eens met al dat gewauwel over geitenkaas, broccoli en honing hierboven...

En dat gerecht uit Zeeuws-Vlaanderen (waar de reserve Belgen wonen) dat heet echt zo

Ovenschaal, boter, iets met water bedruppelen

Goudrenetten schillen, klokhuis boren, halveren
Vette ovenschaal, appels met het snijvlak naar boven
Boorholtes vullen met mengsel van suiker, kaneel, custard

Dun soezenbeslag erover (goh! bij Felix wel iets interessants!), oven

Warm of koud eten



Schitterend, dat videoproject op het station van Zwolle

Zie hier (alle links openen hier in een nieuw venster)