Bahmi, maispasta, Turkse macaroni, roerbakmie...
Bahmi met Yuba en prei
Yuba zie foto en zie hier (alle links openen hier in een nieuw venster)
Familie van Fu hzu, vóór het drogen opgevouwen Yuba, zie hier
Yuba in linten knippen en weken
Mie koken
Pindaolie met iets sesamolie, Yuba wokken, uit de pan
Pindaolie, ui, knof, lombok, prei...
Mie mee opbakken
Yuba erbij
(Hieronder Yuba gewokt)
Chinese mie met TVP en kouseband
Hierboven dat was gewone bahmi, nu van die Chinese die je moet weken, koken en dan droog opbakken; bahmi goreng wordt "nat gebakken" net als nasi
Mie weken dus
TVP (Textured Vegetable Protein, sojaballetjes) koken met tamari, uit de pan, goed uitgespreid laten uitdampen
Als ze koken ruiken ze naar hondenbrokken, gekookt niet meer
De mie in het kookvocht koken, afgieten en wat van het vocht opvangen
Pindaolie met wat sesamolie, ui, knof, lombok...
Kouseband-stukjes meebakken...
Gele curry-pasta meebakken... (bij de ingrediënten staat venkelwortel of een soortgelijke kreet, maar dat is dus Asa foetida, Duivelsdrek)(familie van venkel maar meer nog van berenklauw)(het zaad ervan gebruik je ook; Ajowan)(gele currypasta is na bruine met watertorren mijn favoriet)
Wat van het vocht erbij...
Mie wokken
Balletjes bij de kouseband en alles op de mie serveren
Kouseband zie, uhh, hoor hier
Maispasta met paprikasaus en mosselen
Die maispasta, penne, hebben ze bij AH
"Tegenover de medicijnen" zei H
Moet lang koken en is niet echt fijn; grof werk
Maispasta koken in kippenbouillon, afgieten en bouillon natuurlijk bewaren
Olijfolie, ui, knof...
Pikante paprikapuree (Turk)...
Wat Fino en wat kippenbouillon...
Ik heb de mosselen gestoomd; niet "au vapeur", dat is met een bodempje vloeistof die de vapeur veroorzaakt, nee, echt gestoomd
De smaak is dan enorm sterk, lekker toch, maar veel mosselen krijg je er niet goed uit (je kan ze niet omhusselen)
Groene paprikastukjes bij de saus...
Pasta erbij...
Mosselen erbij...
(Je ziet haast geen mosselen, maar ze zitten er echt in hoor... Precies in het midden drie op een rij...)
Turkse macaroni met artisjokhart en blokjes salami
Die macaroni, Ince uzun, is dunner en langer dan die van hier; Italië Gramigne, Sedanini; Spanje (althans Alicante) Fidéus (niet Fideos dus)
Lek de artisjokharten; snij in tweeën of vieren
Kook de pasta (weer) in kippenbouillon, giet af en bewaar (weer) de bouillon
Iets olijfolie, blokjes knoflooksalami... Uit de pan
Olijfolie, ui, knof...
Grove zwarte peper...
Tomatenpuree...
Wat kippenbouillon, wat oregano...
Stukjes groene olijven erbij, artisjokharten...
Salami en pasta...
Chinese mie, taugé, seitan
Dit is mie die je enkel kookt, maar...
Kook die mie dus...
Pindaolie met wat mosterdolie...
Ui, knof, gemberwortel, lombok...
Stukjes naturel seitan meebakken (ik maakte het zelf; zoek hier op seitan en ga dan naar Chronologisch ordenen of zoiets)(in die groene winkels hebben ze tig soorten seitan, maar naturel, ho maar)...
Wat rijstwijn (Hua tiao chiew gebruikte ik), wat Viandox...
Ik heb die mie gewokt op niet te hoog vuur mét taogé en ietsje van de saus
Opgewarmd dus meer zeg maar
Ik heb er shiitake-sojasaus over gedaan, Ohitaken shiitake shoyu, en dat was een prima idee
Die Onno Kleinste en die Marcus Gluipers, die zijn nog steeds druk bezig hier een DoS actie te verwezenlijken (wat dus niet lukt)
Ik begrijp dat niet
Je kan toch met veel minder moeite gewoon zeggen Meneer van Thiel u hep gelijk wij zijn culinaire onderkruipsels...
Maar! Er is ook goed nieuws!
Zie hier