zondag 17 augustus 2014

De digitale pers



Vandaag foto's van inkopen
Prima kaasje, dit


Mail en zo


America's Test Kitchen

Keukenspul zie hier (alle links hier in een nieuw venster).

Keukenspul voor het maken van drankjes zie hier.

Keukenspul voor fruitverwerking zie hier.

Keukenspul voor tomaten zie hier.



Lumaconi
"Grote slakken"
Om te vullen
Mascarpone / spinazie...
Mozzarella, Parmezaan, brandnetel of snijbiet of zuring...


Eetsnob

Lamsbout op lage temperatuur gegaard zie hier.

Héjuhh, oehoe, pulpo is octopus ja! Zie hier.
En dat is geen "zure zult" gek, dat is grof gesneden terrine van wild zwijn. Cabeza de jabalí. Kopvlees. Net zoiets als die Duitse "zult" die je warm eet, en dat Turkse vlees in die rondjes bij de allochtone super.

Ansjovis met ham zie hier.

Makreel / groene asperges zie (recept) hier.



Gerookte scamorza

Weekend

Het suikerfeest, althans het eten dan, zie hier.

Drankjes koelen zie hier.

Tirol Culinaire zie hier.
(Kampers zeggen Triool, en die zeggen ook Amilium voor aluminium.)

Belgische quinoa zie hier.
(Het is geen graan! Je spreekt het uit als kIEnwa!)

Kate Middleton volgt kooklessen zie hier.

Mosselen weer! Zie hier.

Frisse waterdrankjes zie hier.

(Belgisch) Limburgse peren zie hier.

Korea Culinaire zie hier.



Toch maar weer eens gekocht...
Eet ik eens in het jaar, in de hoop ooit nog eens een goede bereidingswijze te ontdekken...


Weekend Weekmenu

1 zie hier.
Sluimererwten: peultjes
Kasteelaardappelen: bijgesneden aardappelen, zie hier
Witte pizza met peer en Gorgonzola... (Pizza bianca; geen tomaat)

2 zie hier.
Open ravioli met langoustines en zachte paprikasaus...

3 zie hier.
Eggs Benedict met gerookte zalm...

4 zie hier.
Spaghetti met salie...

5 zie hier.
(Rog met kappertjes en) hazelnootboter: gebruinde boter.
Gebraden perzik met verse geitenkaas (maar weg met die tijm-honing!)
Zalmtartaar met venkel en arganolie...

6 zie hier.
Prosciutto, papaya, geitenkaas...

O, en woensdag kom ik!
* Geitenkaas met olijfolie, morieljes en erwten
* Gebraden kip gevuld met citroen, tijm en knoflook, dikke frieten, verse appelmoes en een fris slaatje
* Dame Blanche



Enorm lekker alle twee
Die linker (met sinaasappel, limoen en mandarijn) heerlijk fris...
De rechter (met kombu) prachtig breed van smaak...


Vanalles

Bommel's Conserven zie hier.

Slurp zie hier.

Spaanse Winkel zie hier.

Natuur en Milieu zie hier.

Bouillon, wat een gehijg en geblaas allemaal, Phh! Phh!, zie hier.

Kokswereld, patisserie, zie hier.

Vanilla Ventures (waarom vind ik dat toch altijd zo'n eng bedrijf?) zie hier.

John West zie hier.

Westland Peppers zie hier.



Szechuan chilli
Nog niet gebruikt maar een heel fraaie, heel erg fraaie geur...


Slaapmutsje

Zie hier en hier.

Doehoei!