donderdag 29 december 2011

Gisteren diner'tje dus


En het was ook nog eens geslaagd...



Borrelhapje: mosselen met gari. Perfecte combinatie. Gari: ingelegde flinters gemberwortel. Search the blog. AH verkoopt het als sushi-gember, maar zelfgemaakt (met Chinese rijstazijn en -wijn) is het veel lekkerder.

Voorgerecht: die kreeft.
Door de olijfolie-mayo kappertjes, wat limoensap en wat geperste knof.
Rucola erbij dus, want het bittertje daarvan accentueert dus het zoet van de kreeft.



Hoofd: bospaddo-risotto
Chipolata (zie hieronder) kort bruinen.
Boter, sjalot, knof, grove witte peper...
Arborio rijst...
Witte wijn beetje bij beetje, roerend.
Stukkies worst en bospaddo's...
Geen zout want die enorme paddo-pot van de Aldi was wel lekker maar -uitgelekt- toch vrij zout.
Foto zie onder.

Vanavond trouwens mafaldine (search the blog) met overschot paddo's, cayennepepertjes en flink knof (systeem agli olio pepperoncini, maar ik gebruik dat eendenvet van laatst), vrij dun gemaakt met witte wijn en dan binden met stukkies gekookt ei...



Het was weer ontzagwekkend lekker...

Ná Kernhem en overjarige komijnenkaas, en lychees én gedroogde lychees...

Burp!

Mail

Op de eerste plaats van C ("C3"). Dat ik, ondanks dat de vormgeving nog niet perfect is, de link naar zijn nieuwe blog mag presenteren. Mooi!

Hij denkt dieper na dan ik (wat niet zo moeilijk is, daar niet van)...
Zie hier (alle links hier in een nieuw venster).

L. nu.
Dag Maarten, bedoel jij met die worstjes Chipolata? Groeten hoor, L.

Ja, verdomd! Kan er nooit op komen. Maar ja, ijs en worst tegelijkertijd, je moet er maar op komen, toch?!

En nog een keer L. (bedankt!)
Goedemorgen Maarten, heb jij nou ooit de film "The big night" gezien? Ik weet namelijk niet meer of je er ooit iets over hebt gezegd. De top drie films voor mij: Il Postino, La Cena en dan The big night. De film gaat , net als La Cena, over de "sores" in een restaurant. Hier betreft het de (beschermende) aardigheid tussen de twee broers, het hart voor het vak en dan "met stip" vooral de scene waar de ene een omelet bakt, prachtig! Groeten, L.

Uhh, tsja... uhh: hep ik die nou wel of niet -lang geleden- gezien?
De titel zegt me niks, maar je verhaal wel wat.
Ik vraag hem aan!



Ja, volgens mij zegt me dat iets.
Maar lang geleden hoor!

O ja!
Dierelirium hier.



Sáez = Catalaan, Murugarren = Bask.
Vandaar die rare beesten natuurlijk...

(Het is niet helemaal duidelijk, maar met dat boekje kan je zelf "rare dieren samenstellen".)

Doehoei !¬]