donderdag 30 september 2010
Niet zo lang als gisteren
want ik moet midden op de middag al naar Groningen en ben niet voor ½11 terug.
1926, maar ze gebruiken volop Spaansche peper en kerry. Ook rijstbloem, en soja...
Recept
Garnalen met groenten
gebruik gekookte gepelde garnalen.
Snij wortel en rode paprika in blokjes.
Stoom de wortel gaar; voeg halverwege de paprika toe.
Bak in boter gesnipperde sjalot langzaam glazig.
Voeg de garnalen toe en kruid met tijm, zoet paprikapoeder, peper, zout en tabasco.
Roer goed om en flambeer met verwarmde cognac.
Schep met een schuimspaan de garnalen uit de pan met de sjalot en doe de groenten in de pan. Roer op hoog vuur eventjes om en voeg de garnalen weer toe om op te warmen.
Serveer, bestrooid met gehakte lente-ui.
Zag King Solomon's Mines. Meer voor het grote publiek zeg maar.
Plaatsen in Nederland hier (alle links hier in een nieuw venster).
Ergens zou je op deze site wandplaten uit verschillende landen kunnen vergelijken.
Recept
Garnalen met kaas, Griekenland
Laat, in olijfolie, stukjes ui, knoflook en rode paprika iets bruinen.
Voeg tomatenprak toe (zie Basisrecepten), wat witte wijn, wat honing, flink oregano en wat laurier, peper en zout.
Breng aan de kook en laat een klein half uur op laag vuur staan, met een deksel op de pan
Voeg grote gekookte gepelde garnalen toe en wat sinaasappelrasp.
Breng aan de kook en laat twee minuten zachtjes doorkoken.
Roer er gehakte peterselie door, doe in een ovenschaal, bestrooi met geraspte kaas en gratineer in een hete oven.
Dat kreeg ik ook nog.
Publié par Maarten van Thiel à 14:36:00