woensdag 1 september 2010

Van alles weer...




Beetje scheef want over m'n schouder.

Vanavond pizza ipv. dat (misschien helemaal niet eens genoemde) lamshart met artisjokharten en pasta, want ik zat op de brug dus en vergat dat lamshart uit de vriezer te halen, dus. Super d B steenovenpizza (nooit gehad)(van SdB dan dus) met mozzarella, die ik opleuk.

Recept
Farfalle Carnavale
Kook de farfalle.
Bak ondertussen in boter wat blokjes gekookte ham kort aan en doe er dan doperwten bij en wat bouillon en/of witte wijn.
Als de doperwten gaar/warm zijn de saus proeven op peper en zout.



Gisteren appelmoes gemaakt zoals elke week. Ja, ben op dieet en als ik dan overdag honger heb dan eet ik die appelmoes, die natuurlijk zonder suiker is. Wel met kaneel, als ik dat althans niet vergeet, zoals gisteren.

Mooie link in Foodlog discussie. Bonen hier (alle links hier in een nieuw venster).
Zette die link in Soort Ingrediënt, links [aan de linker kant bedoel ik]. Kijken jullie daar wel eens? Interessant hoor! Alzeggikketzelluf.

Beans beans, the magical food.
The more you eat, the more you toot.
The more you toot the better you feel,
So eat your beans at every meal!




Meel

F1 stuurde me een persbericht. Hier. Hopelijk staat er melkzwam in want anders is het waardeloos.

C1:
Dank je voor de suggesties. Vooral om een aanzetstaal aan het cadeau toe te voegen is erg slim.
Gisteravond kwam iemand nog met een mooi citaat. Ze vermoedde van een engelstalige schrijver, maar wist niet welke.
"Van alle mensen die niets te zeggen hebben zijn degenen die dat in stilte doen mij het dierbaarst"
Weet jij hoe je zoiets zou moeten googelen om erachter te komen van wie dit citaat afkomstig is.
groet, C

Moeilijk. Het is namelijk "door iemand" vertaald... Tussen aanhalingstekens: geen resultaat.
Zelfde probleem op Foodlog vandaag. Maarten: “some people make the same mistake for twenty years and call it experience” (sorry, geen bron)
Ook niet te vinden, wel dat het misschien doctor is ipv people.
Uh, doet wel sterk denken aan Karel van het Reve, "De mens leert niet door ervaring". Nee, want als je ervaring opdoet met hoe over te steken zonder dood gereden te worden moet je dus een paar keer dood gereden zijn voordat je ervaring hebt...



Herzag gisteren Das Boot. Blijft fantastisch.

Mijn eigen citaat nu. Sir Thomas Beecham. "Try everything once except folk dancing and incest."
Die man kan je trouwens blijven citeren, zie hier.

Recept
Fazant met vijgen (NRC lang geleden)
Bak in een hete oven in een schaal met een deksel erop een met wat vet ingewreven en gezouten en gepeperde jonge fazant; giet wat bouillon rond de fazant.
In boter stukken goed rijpe vijg kort aanbakken, afblussen met ingekookte wildbouillon en prakken.
Maak er met crème fraiche, wat van het braadvocht en eventueel nog meer bouillon een saus van en serveer die bij de fazant.



Dit is zo'n zwarte fazant, zoals ik er in Arsac meerdere gegeten heb. Search the blog op fazant.
En nou pizza opleuken met olijven, pepperoncini, ui, knof (niet teveel want morgen Spaanse les geven)(alhoewel, dat moet maar want dat is ook Spaans).
En dan Pat Garrett and Billy the Kid. Eindelijk.
En dan naarmenes.
Uhh, B begon over "Geen cultuur?". Neejuhzeg, doemenelolasjeblief! Cultuur... Het idee!
Ennuh, over ideeën, ik heb een veel beter idee¦¬]]