woensdag 23 juni 2010

Vandaag en morgen


en ook nog een beetje gisteren.
Gisteren dat aardappel-prei spul met witte wijnsaus tweede keer gegeten maar nu wel met ei erdoor, tsjonge...
En zag gisteren French Conection 2, en zoals de meeste "2" films: shit.



(Dat ding rechts boven, dat is een gedroogde brasem)

Vanavond gedroogde-geweekte shiitake, papadum, Quorn (stukjes naturel), Chinese rijstwijn met sojabonen gemaakt, en als zout red bean curd.
En vanavond weer een eetfilm, Eden.
En vanavond 4e Hema rode wijn minder of gelijk € 5,-, Signos, Shiraz, Argentinië. Smaak niet slecht maar is wel erg zwarig.



Ik vergat over die Cabrales van (eer?)gisteren te vertellen dat als ie echt goed is (en dat was, of beter is deze!), dan is het een soort Limburger of Münster blauwe kaas zeg maar. Je begrijpt wat ik bedoel. Blauwe stinkkaas.



Dit is die opleukpizza van een paar dagen geleden, die vergat ik nog. Pizza met alleen bodem, tomaat en kaas, SuperdBoer 60 cent. Doos van drie stuks, "Pizza Margarita" wat het natuurlijk niet is. Maar: prima spul, geen chemiek, en erg leuk om dus op te leuken. Sardien, ansjovis, chorizo, salami, ei, you name it. Deze was met witte ui, rode puntpaprika en tonijn, dat alles door de olijfolie gehaald. Later nog kappertjes en groene peperbolletjes erover gedaan.



Dit vergat ik ook nog, van de Groninger inkopen. Kwal. Ooit, Eetclub, kwal, tegelijkertijd schietvereniging, de baas kreeg altijd hapjes van de Eetclub want die kwam op een of andere manier altijd aan zeer fraaie kookboeken voor ons, ik geef hem een bordje kwal, "Zeevruchten", -"Lekker hoor" zegt ie, "Wat wat dat precies?" "Kwal" zeg ik, tot grote hilariteit van de schutters.

Taste of Amsterdam hier (alle links hier in een nieuw venster).
Taste of Okura hier.
Jullie moeten het allemaal zelf maar weten.



Eden

Kneep net die geweekte shiitake uit (vocht bewaren!), proefde. Ga binnenkort wat organiseren. Hapjes met spul wat normaliter niet rauw gegeten wordt. Wel met dipsausjes. Quorn, geweekte en uitgeknepen shiitake, ikan teri, udang kering...