donderdag 3 juni 2010
Daar zijn we weer. Al-weer.
Je kan zien dat het mooi weer is, aan de analytics van deze site bedoel ik dan dus, ik bedoel dat als het "eindelijk eens" mooi weer is dan zakken de bezoekersaantallen in. Je hebt 50/50 trouwe volgers en daarnaast Googlers. Die zakken in.
Vanavond ff geen gedoe, erg druk met grote klus, opleukpizza (60 cent!) van Super d B, met daarop blik sardien, half blikje ansjovis, olijven... En die drukte dat is al enkele dagen en duurt nog wel een tijd, dus het blog zal niet elke dag erg lang en diep geschroefd zijn. Maar: wat eten en koken betreft, dont worry!
Nieuwe aardappelen
Gisteren
Nieuwe aardappelen koken (in grove stukken) met een half blokje lamsbouillon erbij. Uit de pan, koudspoelen.
Olijfolie, ui, knof.
Boven: niet goed gefocusd, of onscherp door de damp of zo.
Onder: na PhotoShop klikje op "Smart Sharpen". (Het zou nog beter kunnen maar ach...)
Grove witte peper, gekneusd venkelzaad, idem zwart mosterdzaad (metéén na het kneuzen, super direct, gekneusde of gebroken kruiden in de vloeistof gooien!), laurier, gebroken piment.
Paddo-bouillon van de aardappelen erbij, Worcestershire.
Oven aan.
Grof gehakt selderijblad bij het uienspul, even later idem blokjes paprika.
Ovenschotel, aardappelen, groentespul, plakken Brie erop. Brie inkwasten met noten-olie, waarvan geen foto.
Jammie!!
Recept
Bloemkool met kerrie
Snij de roosjes van een bloemkool los en snij de stengelstukjes van de roosjes; bewaar die.
Bak in flink boter ui en knoflook aan en voeg dan stukjes van de stengels toe.
Roer op hoog vuur even om en kruid dan op laag vuur met kerrie.
Roer er bloem door en maak van de roux met hete melk en hete bouillon voldoende dunne saus, bijna soep zeg maar, om de (eventueel gehalveerde) roosjes in te kunnen koken. Hoog vuur = inkoken tijdens dat -niet te lang!- koken van de roosjes.
Kook die dan dus gaar, voeg nog wat kerrie toe en proef op peper en zout.
Ik vind bloemkool alleen lekker zoals hierboven en als soep met bier (recept komt, en voordien nog een recept of drie wat ook wel passabel is).
Zag gisteren De vierde man. Vond er geen moer aan, keek trouwens niet langer dan een kwartier.
Zou het nog over die Caribische recepten hebben. Keshi Yena eerst, gevulde kaas.
Ik geef een link want ik maakte het nooit zelf. Ga dat wel doen, en dan volgt er commentaar. Hier (alle links hier in een nieuw venster).
Stobà hier (26 stuks, want ja, dat betekent natuurlijk "gestoofd"...)
Ayacas hier.
Pastechi hier.
Zeer verwant met empanadillas natuurlijk (search the blog).
Schreef vandaag webteksten over Madrid. Een dezer dagen komt de keuken aan de beurt. Callos, tripes, pens. Zocht op YouTube, niks aardigs. Vond op tripe wel deze hier. Ongelofelijk lekker. Die smeuïgheid (schrijf ik dat goed zo?). A la madrileña maar ook Caen.
A la madrileña hier.
À la mode de Caen hier.
Zo kan ie wel weer. Toch?
Publié par Maarten van Thiel à 18:43:00