woensdag 30 juni 2010

Die bruine bonen met rijst,


eergisteren, had ik die niet al een paar dagen eerder erop gezet? Nou ja.

Recept
Pasta met komijnekaas
Gebruik middelgrote pasta.
Bak in olijfolie ui en knoflook.
Kruid met redelijk wat foelie, wat komijn, wat kruidnagel en zwarte peper.
Giet er bouillon bij en droge witte wijn en laat zowat inkoken.
Roer er doperwten door en haal van het vuur.
Kook campagnole of een andere compacte soort pasta.
Giet af en werk ze door de doperwten.
Doe in een ovenschotel, rasp er komijnekaas over en gratineer.



Deze foto vergat ik gisteren. Markt Groningen gekocht. Kook ze vandaag (geschild waren ze prachtig wit, foto's zie morgen), eet ze vrijdag, koud en met olijfmayo met knof en met pekelvlees.

Gisteren druk, laat, niet gekookt. Kaasbordje. Elizabeth cheddar, die Zwitserse kruidenkaas, cabrales.
Vandaag die witlof uit de oven, ratte aardappelen idem, gratineren met die cheddar.



Aldi vandaag. Zongedroogde tomaten op olijfolie in de aanbieding (ik stopte eergisteren weliswaar droge zongedroogde in de olijfolie, maar ja, dat moet nog maanden staan) en peper- en zout-"molens". Kocht zie onder, molentje met gedroogde Spaanse peper erin.



Vanavond een rosé Merlot. Lekker! Ik houd wel van Merlot en zal zeker rosé Merlot gedronken hebben, maar niet bewust.

Kookte die dikke asperges, of liever gezegd het kookwater voor ze (schillen en platgedrukte kontjes)(uhh, konten) vanavond met iets chilivlokken zonder pitjes, en iets lamsbouillon-blokje.



Niet zo'n beste foto (tegenlicht) van het "onkruid" wat bij mij uit de heg kwam schieten. Die schermbloemigen achter de heg, dat zijn "officiële" planten. Geen idee wat het is, maar wel erg boers en ouderwets.

Cultuur maar weer. Gatsie.
Summer in the city hier (alle links hier in een nieuw venster). Flash dus geen deep link dus helemaal zelf op de bovenste rechtsboven klikken.
Tali Farchi en Royce Deans, whomever that may be hier.
Chris Evans hier.
Fotografie jaren 70 hier.
Afrikaanse fotografie (Brussel) ergens hier, site waar je veel interessants vindt. Leuk, "bozar". Beaux Arts. Doet denken aan die tiepe die in Antwerpen, vlak bij het station en de zoo, een café had, Café de la Paix. Ramen ingegooid om die Franse naam. "Delapez" nu. Je kan er uitstekende toast cannibale eten (filet américain), waarbij je kapperjes, Worcestershire en ik weet niet wat allemaal krijgt. En ze hebben er Urquell van de tap.

Zokanniewelweer...